Το πολυνομοσχέδιο συμφωνα ,με την ΠΕΔ Κρήτης ναι μεν επιλύει καποια προβλήματα αλλά δεν δίνει λύση στο πρόβλημα κυρίως της γραφειοκρατίας μπλοκάροντας ουσιαστικά λειτουργίες των δημων.

Συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Λότζια με θέμα το πολυνομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου εσωτερικών το οποίο ρυθμίζει μια σειρά από διατάξεις και θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πολυνομοσχέδιο συμφωνα ,με τους δημάρχους ναι μεν επιλύει καποια προβλήματα αλλά δεν δίνει λύση στο πρόβλημα κυρίως της γραφειοκρατίας μπλοκάροντας ουσιαστικά λειτουργίες των δημων.

Είνα χαρακτηριστικό το ότι για να προχωρήσει μια απευθείας ανάθεση ενας δήμος χρειάζεται να γίνουν 21 διαφορετικές γραφειοκρατικές πράξεις.

Ένα επισης θέμα που έθεσαν οι δήμαρχοι και θα ζητήσουν να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο είναι η δυνατότητα της ανάθεσης έργου σε επιστημονικούς συνεργάτες καθώς στο νοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για προσλήψεις όταν είναι γνωστό πως το μεγάλο αγκάθι των δήμων είναι η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook