Ακόμη ένα περιστατικό, που συνέβη πριν από μερικές ημέρες στο Αιτωλικό του Μεσολογγίου, έρχεται να υπογραμμίσει τις μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η έλλειψη σε ασθενοφόρα και σε πληρώματα ασθενοφόρων είχε σαν αποτέλεσμα στις 16 Ιουλίου στην πόλη του Αιτωλικού πεζός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι να περιμένει το ασθενοφόρο για 40 λεπτά.

Αυτό έγινε γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο του τομέα Μεσολογγίου πήρε εντολή να καλύψει περιστατικό στην περιοχή της Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα τα όποια περιστατικά προέκυπταν στην περιοχή του Μεσολογγίου ή του Αιτωλικού και στα παραθαλάσσια μέρη της Αιτωλοακαρνανίας να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η περιοχή της Ναυπάκτου (η οποία σημειωτέον διαθέτει Κέντρο Υγείας) ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω τουριστικής επισκεψιμότητας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και απαιτείται να διαθέτει κάλυψη με ασθενοφόρο, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Δεν είναι δυνατόν ένα ασθενοφόρο να καλείται να καλύψει όλο αυτό το γεωγραφικό κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας με μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι λόγω των πολλών παραθαλάσσιων περιοχών που διαθέτει. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Η κατάσταση του ασθενούς κρίθηκε σοβαρή και από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

 

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook