Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στην Αμμουδάρα, στο Τεχνόπολις στις 7,30 μμ

Σύσκεψη για τα αυθαίρετα οργανώνουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ  Ν. Ηρακλείου:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ  Ν. Ηρακλείου, καλούμε κάθε σωματείο – φορέα να πάρει απόφαση να στηρίξει τον δύσκολο αλλά και συνάμα αναγκαίο αγώνα ενάντια στο άδικο χαράτσωμα του λαού, που ονομάζουν «αυθαίρετα».

Μέχρι τώρα, κάτω από τις πιέσεις των μελών των σωματείων μας, έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε ψηφίσματα από τα δημοτικά συμβούλια Ηρακλείου και Μαλεβυζίου, τα οποία αναγκάσαμε να ταχθούν με το μέρος των αιτημάτων μας που είναι τα εξής :

·       Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα «αυθαίρετα» πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα.

·       Nα εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονιές μας.

·       Καμία  εκβιαστική  κατάσχεση λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζόμενων με αυθαίρετα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλης.

·       Να πληρώσουν και με το παραπάνω όσοι έχουν τα μεγάλα συμφέροντα.

Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να πιέσουμε την κυβέρνηση, έμμεσα ή άμεσα, ώστε ο νέος Νόμος για τα «αυθαίρετα» να είναι σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματά μας. 

Όλες οι κυβερνήσεις, περασμένες και τωρινή, έχουν την πρωταρχική ευθύνη που δεν επέκτειναν το σχέδιο πόλης για να μας έχουν σε ομηρεία! 

Δεν πρέπει να πληρώσουμε κανένα πρόστιμο για το οποίο δεν είμαστε υπεύθυνοι.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να κάνουμε τα αιτήματα μας πραγματικότητα.

 Πρόκειται για το συμφέρον των μελών μας, του εργαζόμενου λαού, που είναι δημιουργός όλου του πλούτου που παράγεται στην χώρα μας, και που καλείται να πληρώνει ένα σωρό χαράτσια για τα οποία δεν ευθύνεται, ένα από τα οποία είναι για τα δήθεν αυθαίρετα. 

Ο νομός Ηρακλείου έχει πάρα πολλά λαϊκά σπίτια που δεν έχουν άδεια οικοδομής. Αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, μπορούν όλα να τα ανατρέψουν προς όφελος τους.

Καλούμε την αντιπροσωπεία του σωματείου/συλλόγου σας να πάρει μέρος στην σύσκεψη που οργανώνουμε σε συνέχιση των δράσεων μας για τα αυθαίρετα, την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στην Αμμουδάρα, στο Τεχνόπολις στις 7,30 μμ

για να συντονίσουμε τα επόμενα βήματα μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό λαϊκό κίνημα που θα παλέψει ενάντια στην φοροληστεία που βιώνει η λαϊκή κατοικία στην χώρα μας".


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook