Κάποιοι είδαν ότι υπάρχει ζήτηση και προσπαθούν να βγάλουν λεφτά - Συνελήφθησαν ένας 62χρονος ημεδαπός και δυο νεαρές Βρετανίδες

Δίνει και παίρνει η πώληση αμπούλων με αέριο γέλιο στη Χερσόνησο. Χθες μόλις, συνελήφθησαν τρια άτομα που επιχειρούσαν να πωλήσουν τις εν λόγω αμπούλες.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 62χρονος ημεδαπός για  παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, χθες κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 62χρονου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 62χρονος να κατέχει και να διαθέτει εντός του καταστήματος του φιαλλίδια-αμπούλες οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου. 

Συγκεκριμένα  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• 6 αμπούλες- φιαλίδια οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου,
• 3 χρησιμοποιημένα μπαλόνια με αέριο γέλιου, 
• 29 κενές αμπούλες –φιαλίδια, 
• μια συσκευασία η οποία περιείχε 50 μπαλόνια, 
• 2 μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια, 
• το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Εκτός όμως από τον 62χρονο συνελήφθησαν και δυο νεαρές Βρετανίδες οι οποίες επίσης επιχειρούσαν να πωλήσουν μπαλόνια με αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, χθες κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου κατελήφθησαν οι δύο αλλοδαπές να διαθέτουν προς πώληση συνολικά δεκατρείς (13) αμπούλες- φιαλίδια με αέριο γέλιου τα οποία τροφοδοτούσαν μέσα σε λαστιχένια μπαλόνια με μεταλλικό αντικείμενο.

Αμπούλες-φιαλίδια και λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών βεβαιώθηκε παράβαση.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.