Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στην προσπάθειά του να ανεβάσει όλο και περισσότερα παιδιά στο βουνό και επειδή φέτος πολλά παιδιά δεν πρόλαβαν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, διοργανώνει και δεύτερο πενθήμερο υπαίθριο Παιδικό Ορειβατικό και Περιβαλλοντικό Κέντρο, στην περιοχή του κατάφυγίου Ταύρης Σφακίων από 2 έως και 6 Αυγούστου 2017.

Η διαβίωση στο βουνό μαθαίνει στα παιδιά να γνωρίσουν την πανέμορφη φύση, να σέβονται το περιβάλλον, να ξεπερνούν τους φόβους τους, να επικοινωνούν θετικά, να συνεργάζονται αρμονικά με άλλα παιδιά, να ανακαλύπτουν τις αντοχές τους, να περπατούν και να προσανατολίζονται με ασφάλεια στο άγριο τοπίο. Επίσης θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια στην αναρρίχηση στην τεχνητή πίστα αναρρίχησης του καταφυγίου.

Με έδρα το καταφύγιο της Ταύρης, πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου, στην επαρχία Σφακίων, τα παιδιά θα ζήσουν μια διαφορε-τική εμπειρία, μακριά από τις ανέσεις της πόλης. Δεν θα είναι τόσο καθαρά και φρεσ-κοπλυμένα όσο στην πόλη, αλλά θα μυρί-σουν το άρωμα του αγριολούλουδου, του θυ-μαριού και του κυπαρισσιού …  το άρωμα της ίδιας της ζωής! 

Η αναχώρηση για την περιοχή της Ταύρης θα γίνει την Τετάρτη 2 Αυγούστου το μεσημέρι και η επιστροφή την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Στο Παιδικό Ορειβατικό Κέντρο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 10 μέχρι 15 χρονών. Ο αριθμός όμως των παιδιών που μπορεί να εξυπηρετήσει η διοργάνωση αυτή είναι περι-ορισμένος, ενώ προτεραιότητα έχουν όλα τα επιλαχόντα και για αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Σταύρος Μπαδογιάννης είναι ο υπεύθυνος και αυτής της δράσης, στην οποία θα έχει βοηθούς μέλη του Δ.Σ. με πολύχρονη εμπειρία. 

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90 Χανιά, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647.