Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες οι πρόεδροι της Βενεζουέλας και του Ιράν Ούγκο Τσάβες και Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατά τη διάρκεια της οποίας κατήγγειλαν την «ιμπεριαλιστική επίθεση» της Δύσης στη Λιβύη και τη Συρία. Οι δύο πολιτικοί  συμφώνησαν να παρακολουθούν το θέμα αυτό και να αυξήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη της ειρήνης.

Αποφάσισαν, επίσης, να ενισχύσουν την συνεργασία τους στους κόλπους του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), του οποίου το Ιράν και η Βενεζουέλα είναι μέλη, καθώς και να εξετάσουν την «αρνητική συνέπεια της οικονομικής κρίσης των κύριων δυνάμεων», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Καράκας.

Οι δύο σύμμαχοι θα διοργανώσουν τον Σεπτέμβριο μια σύνοδο στο Καράκας, την έκτη μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, για να ενισχύσουν την πολιτική και οικονομική συνεργασία τους.

Ο πρόεδρος Αχμαντινεζάντ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Τσάβες ο οποίος υποβλήθηκε σε σειρά χημικοθεραπευτικών συνεδριών στην Κούβα, ύστερα από την αφαίρεση κακοήθους όγκου.