Στην προγραμματισμένη συνάντηση οι ακτιβιστές του ΕΣΚ συζήτησαν με τους εκπροσώπους των σωματείων θέματα που απασχολούν το εργατικό κίνημα της πόλης 

Την Παρασκευή 21/07 τριμελής αντιπροσωπεία της Π.Ο. Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Activists Crete) συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Λιολάκη και κ. Αρετή Σταγάκη αντίστοιχα.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση οι ακτιβιστές του ΕΣΚ συζήτησαν με τους εκπροσώπους των σωματείων θέματα που απασχολούν το εργατικό κίνημα της πόλης όπως αυτά των συμβάσεων εργασίας, της αδήλωτης και υπαμειβόμενης απασχόλησης, τις συνθήκες εργασίας στον αγροτικό και ξενοδοχειακό τομέα αλλά και τις δυσλειτουργίες του ταμείου ανεργίας που αφήνει ακάλυπτους δεκάδες εργαζόμενους του Νησίου τους μήνες που δεν εργάζονται. Μεγάλο μέρος μάλιστα της μακράς ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών το μέλλον της εργασίας με τη συνεχή ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία  οποία αντί να δουλεύει προς όφελος του εργατικού κινήματος λειτουργεί τελικά σε βάρος του κοινωνικού κράτους και υπερ όσων καταφέρνουν να την εκμεταλλευτούν προς ίδιο όφελος.

Οι ακτιβιστές Κρήτης του ΕΣΚ ανέπτυξαν τις βασικές θέσεις του κόμματος τους για την ανάγκη προστασίας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού που προβλέπει η εθνική σύμβαση ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής εργασία για όλους αλλά κυρίως μετέφεραν την πάγια θέση τους για ¨ίση εργασία ίση αμοιβή¨ ώστε να προστατευτούν οι νέου άνθρωποι, οι μειονότητες, οι γυναίκες από την άνιση μεταχείριση νόμων και εργοδοτών. Εξέφρασαν μάλιστα προς τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τη διάθεσή τους να συνεργαστούν, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τη δράση του αλλά και να οργανώσουν μαζί τους δικτυακές και όχι μόνο καμπάνιες διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο εθνικός συντονιστής των PES Activists κ. Θόδωρής Δουλουμπέκης μετέφερε στον κ. Λιολάκη ότι η έναρξη των επαφών με συλλογικότητες του Νησιού που θα διαρκέσουν σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του χρόνου, ξεκινάει συμβολικά από το εργατικό κέντρο της πόλης, καθώς το μέλλον των σοσιαλιστικών κινημάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ικανότητα που θα δείξουν στο να στηρίξουν τα εργατικά κινήματα.  

Την αντιπροσωπεία των PES Crete αποτελούσαν ο εθνικός συντονιστής και συντονιστής Κρήτης κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Κυριακή Πετράκη και ο ακτιβιστής ΕΣΚ Κρήτης και φοιτητής Πολιτικών Επιστημών Μάνος Ανθουλάκης με τον οποίο μάλιστα οι εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη σύνδεση των αιτημάτων του εργατικού και φοιτητικού κινήματος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook