Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, η λειτουργία του οποίου προβλέπεται να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Μεγάρων, με δύο αποφάσεις του ενέκρινε την χορήγηση 8.420 ευρώ για την προμήθεια 13 ηλεκτρονικών υπολογιστών και 4 εκτυπωτών.

Στις αποφάσεις, ως φορέας χρηματοδότησης αναφέρεται η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ενώ εξουσιοδοτείται ο προιστάμενος του Πρωτοδικείου Ηρακλείου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και τον ορισμό επιτροπής παραλαβής.

Όπως έχει δημοσιεύσει το Flashnews.gr, ήδη από τις αρχές Αυγούστου και με διαδοχικές αποφάσεις, το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Μεγάρων έχει εγκρίνει την χορήγηση 5.988 ευρώ για την προμήθεια 33 τηλεφώνων και ενός τηλεφωνικού κέντρου καθώς επίσης και 2.577 ευρώ για την αγορά δύο φωτοτυπικών για το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως παραμονές του Δεκαπενταύγουστου εκδόθηκε η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων για αναστολή της έναρξης λειτουργίας του Εφετείου Ανατ.Κρήτης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 έχει προσδιοριστεί η εξέταση της αίτησης απόρριψης του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση του Εφετείου.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το νέο Εφετείο ξεκινά την λειτουργία του στις 16 Σεπτεμβρίου, αρκεί να προχωρήσουν γρήγορα και οι διορισμοί των δικαστών καθώς επίσης και οι προσλήψεις ή – το πιθανότερο – οι μετατάξεις δικαστικών υπαλλήλων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook