Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο ΚΕΑΟ, 8πμ, στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Όχι στη θηλιά των χρεών, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών!
Συνάδελφε επαγγελματία, αυτοαπασχολούμενε, αυτοκινητιστή,  

Την ώρα που οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης μεγαλώνουν, η αναδουλειά έχει περάσει την πόρτα των μικρών επιχειρήσεων, τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη μας πνίγουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική που μας αφανίζει. Τα μέτρα που έχει πάρει για το φορολογικό τσακίζουν παραπέρα το ελάχιστο εισόδημά μας. Η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουμε καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 €, καλούμαστε να πληρώσουμε τα μισά σχεδόν στην εφορία και στην ασφάλιση. Δηλαδή, ο επαγγελματίας με ατομική επιχείρηση, που δηλώνει καθαρά κέρδη έως 10.000 €, πρέπει να πληρώσει φόρους 2.850 € και με την εισφορά 1.927 € στον ΕΦΚΑ, του μένουν 5.223 € ετησίως.
Στην πραγματικότητα το ποσό αυτό είναι σημαντικά μικρότερο, διότι θα πρέπει να συνυπολογισθούν μια σειρά επιβαρύνσεις (ΕΝΦΙΑ, αυξημένη φορολογία καυσίμων, πετρελαίου θέρμανσης, κλπ.).

Στις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς η κυβέρνηση μας φορολογεί με το εξοντωτικό 29%.Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας τελειώνει με την εξοντωτική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Αυτό επιβεβαιώνει και η κατάληξη της δεύτερης αξιολόγησης, που την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια ο ΣΕΒ, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι’ αυτούς φροντίζει η κυβέρνηση, ξεζουμίζοντας το λαό.

Ετοιμάζει για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους νέα εισπρακτικά μέτρα, μας επιβάλλει νέα δεινά, που στόχο έχουν την ανάκαμψη και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Για μια ακόμα φορά, στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων, ετοιμάζουν νέα, νέο τσάκισμα συντάξεων, δικαιωμάτων. κλπ. Η πολιτική τους είναι ξεκάθαρη, επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια να αρπάξουν το σύνολο της αγοράς.

Αρκετά ματώσαμε. Δε σταματάμε αν δεν τους σταματήσουμε. Δε συμβιβαζόμαστε με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών και τη μίζερη ζωή που μας προορίζουν! Υψώνουμε τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξοντώνει. Υπερασπίζουμε μαχητικά, με τους αγώνες μας, τα δικαιώματα, τη ζωή των οικογενειών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια που μας προορίζουν!

Απαιτούμε: Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους. Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο:

1. Αφορολόγητο όριο 20.000 € και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
2. Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ.
3. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
4. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
5. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
6. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση, στην Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, Ύδρευσης και Τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
7. Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 € και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
8. Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

Οι πλειοψηφίες σε ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕ, στην ΟΕΒΕΝΗ, τώρα πλέον «κοιμούνται» ήσυχες επειδή έρχεται η «ανάπτυξη». Μόνο που φέρνει λουκέτα, ηλεκτρονικές κατασχέσεις για τα σπίτια και τα μαγαζιά μας. Πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που χρόνια κάνουν πλάτες σε αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξοντώνουν.

Όλοι την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο ΚΕΑΟ, 8πμ, στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο,  στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!"