Συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Α. Βουλγαράκη και Γ. Αλεξάκη

Ο Δήμαρχος του Ντίσελντορφ, κ. Thomas Giesel, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017. Ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά & Διεθνή Θέματα, κάλεσε το Δήμαρχο με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κρήτη, να επισκεφθεί την Περιφέρεια Κρήτης στα Χανιά, όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης. Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Dusseldorf, κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Κατά τη συζήτηση ο Γερμανός Δήμαρχος παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Γερμανία, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και ειδικότερα παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του για τις start-up επιχειρήσεις και τον τρόπο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο.

Οι Αντιπεριφερειάρχες, κ. Βουλγαράκης και κ. Αλεξάκης, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο δραστήριο Γερμανό Δήμαρχο για τη συμβολική επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κρήτης, και του περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά του νησιού και τις εξωστρεφείς δράσεις της Περιφέρειας.

Στο Dusseldorf της Γερμανίας, υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο καθώς το 7,3% του πληθυσμού είναι Έλληνες, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται εκεί. Φέτος την άνοιξη, πραγματοποιήθηκε το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ στην πόλη, γεγονός που μαρτυρά την ενεργητικότητα του απόδημου ελληνισμού. Τον προσεχή Σεπτέμβριο εξάλλου, η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στη Τουριστική Έκθεση Tour Natour που διοργανώνεται επίσης στο Ντίσελντορφ.

Ο Δήμαρχος κ. Thomas Giesel αποτελεί αρωγό της συγκεκριμένης δράσης και υποστηριχτή της ελληνικής κοινότητας εκεί. Έχει φοιτήσει στη Νομική σχολή στο Πανεπιστημίoυ του Harvard και έχει κάνει στο μεταπτυχιακό του στο Georgetown University. Είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Γερμανίας και η θητεία του ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2014 όταν κέρδισε με ποσοστό 59,2% την προκάτοχο της θέσης Dirk Elbers. Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για τη βιώσιμη ενέργεια και το περιβάλλον, τις μεταφορές και τις δομές για ποδήλατα και για τη διαχείριση και υποστήριξη του αυξανόμενου προσφυγικού πληθυσμού.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχε άριστη συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Dusseldorf, κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα. Ο τελευταίος, έχει επίσης σημαντικούς τίτλους σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο La Sapienza, το Georgetown University και έχει φοιτήσει στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει εργασθεί σε αυτό. Σημαντικές στάσεις στην καριέρα του είναι η τοποθέτησή του στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη καθώς και η θέση του ως Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Διευθυντής Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας για 6 χρόνια.