Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 τελέστηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Καντάνου από  τον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου Αντώνιο Περράκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, o Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Π.Ε. Χανίων στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Τάσος Κουρουπάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων  Νίκος Παπαδάκης, o Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΥΡΤΑΚΙΝΑ Γιάννης Κοντεκάκης, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Παλαιοχώρας Σήφης Δελάκης και άλλοι εκπρόσωποι της ΕΠΣ Χανίων και πλήθος κόσμου.

Παρόντες επίσης  ήταν οι Αντιδήμαρχοι  Μιχάλης Μπικάκης, Γιώργος Βακάκης, Στέλλα Αλφιέρη, Νίκος Φιωτοδημητράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Αλυγιζάκης , η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αικατερίνη Καλαϊτζάκη-Περράκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΣΕΛΙΝΟΥ Γιάννης Βαρδουλάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πολύδωρος Μαρκουλάκης, Μαρκέλλα Περράκη, Σταματία Σταυρίδου και από την αντιπολίτευση  Νίκος Δρακάκης  και Γιάννης Φιωτάκης.

Ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε επί δημαρχίας  Κωνσταντίνου Κονταδά και μετά από πολλές  προσπάθειες ολοκληρώθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή εξασφαλίζοντας το ποσό των 220.000,00€ από την Περιφέρεια Κρήτης  και την χορηγία από την ΟΠΑΠ Α.Ε. με το ποσό των 30.000,00€.

Το γήπεδο ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση φυσικού  χλοοτάπητα που πληροί όλες τις απαιτούμενες υποδομές (σύστημα άρδευσης, δεξαμενή τροφοδοσίας νερού, περίφραξη, πάγκους προπονητών) και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου για τον Δήμο μας και κυρίως για τους νέους, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα άθλημα που αγαπούν πολύ,  να καλλιεργήσουν το υγιές αθλητικό πνεύμα και να έχουν έτσι μία  αντίσταση στην σημερινή δύσκολη εποχή. Τόνισε ότι το γήπεδο αυτό παραδίδεται στην τοπική κοινωνία η οποία πρέπει να δείχνει ομοψυχία, να μην υπάρχει διαχωρισμός  μεταξύ των ομάδων,  ώστε να  χαιρόμαστε όλοι το στολίδι αυτό του Δήμου μας.

Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη έμπρακτη συμπαράσταση και βοήθεια που έχει μέχρι σήμερα παράσχει στον Δήμο μας σε ό,τι του έχει ζητηθεί και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού και δημιουργίας νέων γηπέδων θα συνεχιστούν.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύτηκε πως θα χρηματοδοτηθεί άμεσα η κατασκευή εξεδρών αφού υπάρχει ήδη η ώριμη μελέτη από την πλευρά του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαίμαχων και νέων της ομάδας της Υρτακίνας και παραδοσιακό κέρασμα από τον Σύλλογο Γυναικών Καντάνου.

(Φωτογραφίες Θ.Ξενάκης)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook