“Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει αναπτυξιακά.”

Στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου με θέμα “Πολιτιστικές Δράσεις  Δήμου Πλατανιά”. 

Στη σχετική παρουσίαση ο Δήμαρχος Πλατανιά  Γιάννης Μαλανδράκης, μεταξύ των άλλων, σημείωσε : 

Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει αναπτυξιακά. Πιστεύοντας στην δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό  πολιτιστικού αποθέματος και δημιουργίας, προϊόντων της τοπικής γης , φυσικού πλούτου και τουριστικού προϊόντος παρουσιάζουμε  για μια ακόμη χρονιά πλούσιες πολιτιστικές δράσεις για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας.  
Σε μια δυναμική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Δήμου Πλατανιά, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, Τοπικούς Πολιτιστικούς και Αναπτυξιακούς Φορείς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς, καταθέτουμε για το 2017 ένα πρόγραμμα – το οποίο σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές εκδηλώσεις Κρητικής Μουσικής των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας –  καλύπτει πολλές και διαφορετικές μορφές τέχνης. Μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος, γευσιγνωσίες και οινογευσίες είναι μερικές από τις πολιτιστικές προτάσεις που θα συναντήσει ο επισκέπτης  στον Δήμο Πλατανιά τους επόμενους  μήνες. 

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μαλανδράκης στις δράσεις του  7ου Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός” το οποίο συνεχίζοντας την μορφή των τελευταίων χρόνων δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.α) με στόχο την γνωριμία του τόπου μας από τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των πολιτιστικών δράσεων του, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ξεκινά μια προσπάθεια αναβίωσης του θερινού σινεμά στην ενδοχώρα, με θέμα «ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ».  Σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους ο δήμος καλεί, τον κάθε δημότη ή επισκέπτη μας,  σε αποσπερίδες στις πλατείες κάτω από τα αστέρια με αφορμή μια καλή ταινία. 

Κλείνοντας ο  κ. Μαλανδράκης σημείωσε :

κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πραγματοποιούνται δεκάδες εκδηλώσεις στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά. Τις εκδηλώσεις αυτές στηρίζει έμπρακτα ο Δήμος με ποικίλους τρόπους ως ελάχιστη υποχρέωση στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του καλοκαιριού. Για όλες τις εκδηλώσεις αυτές κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί από τα προγράμματα του δήμου,  από τον έντυπο οδηγό της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Κισάμου και της Παγκρήτιας Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που κυκλοφορεί με την στήριξη και του Δήμου Πλατανιά  και φυσικά από το site του Δήμου www.platanias.gr .

Στην συνέντευξη παρόντες εκτός του Δημάρχου Πλατανιά  ήταν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά κ. Αντώνης Καπνισάκης, και ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης.  Ο κ. Καπνισάκης στην παρέμβαση του  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με τοπικούς φορείς και συλλόγους ώστε να εμπλουτίζεται το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου αλλά και οι δράσεις του Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός”.
Τέλος από κοινού και οι δύο ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη, το ΕΒΕΧανίων και ιδιαίτερα τον κ. Ιωάννη Μαργαρώνη, το Χρυσό Χορηγό που στηρίζει διαχρονικά το Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός” του Δήμου, αλλά και το σύνολο των χορηγών που μας υποστηρίζουν

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook