Αυτοί είναι οι 1007 Χανιώτες και Χανιώτισσες που υπέγραψαν υπερ του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μόλις 3 ημέρες χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η καμπάνια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία μιας ομάδα Χανιωτών, με σκοπό να μαζέψουν 500 υπογραφές Χανιωτών, που τάσσονται υπερ της αξιοποίησης των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όχι μόνο μάζεψαν 500 υπογραφές αλλά 1007 μέσα σε μόλις 4 ημέρες,και όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους “η ορμητική διάθεση της Χανιώτικης κοινωνίας να σταθεί στο πλευρό του Πολυτεχνείου, συνέτριψε τον αρχικό μας στόχο.”

Δείτε ΕΔΩ την λίστα

“Με αυτή μας την παρέμβαση, εμείς οι 1.000 Χανιώτες και Χανιώτισσες, με την ιδιότητα και την ευθύνη του απλού πολίτη που νοιάζεται για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας, ιδιότητα με την οποία υπογράφουμε και όσοι από εμάς είμαστε εκλεγμένοι στην Αυτοδιοίκηση, σε επαγγελματικά και επιστημονικά Σωματεία, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι:

Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό του Πολυτεχνείου.
Εμπιστευόμαστε  απόλυτα  το σχεδιασμό της Πρυτανικής Αρχής για τα κτήρια στο λόφο Καστέλι με τη μίσθωσή τους ως ξενοδοχειακής μονάδας υψηλού επιπέδου και ελεύθερη πρόσβαση στην πλατεία.
Τα οφέλη θα είναι σημαντικά. Τόσο για την ανάδειξη των ίδιων των ιστορικών κτηρίων, όσο και για την Τοπική Κοινωνία, αλλά βέβαια και για το Πολυτεχνείο, που θα συμπληρώσει σημαντικά τη σημερινή ισχνή κρατική χρηματοδότησή του.

Παρακολουθούμε χρόνια τώρα, με σεβασμό και θαυμασμό, την ανοδική πορεία του ΠΚ, τις επιτυχίες και την αναγνώρισή του, τόσο μέσα στη χώρα όσο και στη Διεθνή Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η προσφορά του στον τόπο μας είναι πολυποίκιλη .

Από το μακρινό παρελθόν, όταν δώρισε στον Δήμο Χανίων την έκτασή 
που κατασκευάσθηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός στον Κουμπελή, μέχρι την πρόσφατη απόφασή του να διαθέσει τα κτήρια της πρώην Γαλλικής Σχολής στη Χαλέπα, για την δημιουργία Μουσείου Λαογραφίας και Ιστορίας της Τεχνολογίας – με την Περιφέρεια Κρήτης, να χρηματοδοτεί την αναγκαία μελέτη. Αναγνωρίζουμε τη ζωντάνια που δίνει στην πόλη μας.  Αναγνωρίζουμε τη γνώση που προσφέρει. Αναγνωρίζουμε τον ερχομό τόσο σπουδαίων καθηγητών απ’ όλο τον κόσμο, όπως και τη δυνατότητα σε δύσκολους καιρούς να σπουδάζουν Χανιωτάκια στον τόπο τους.

Περιμένουμε από την Πολιτεία να συνδράμει το Πολυτεχνείο Κρήτης στον σχεδιασμό του για το ιστορικό συγκρότημα στο λόφο Καστέλι.
Να του αποδώσει ελεύθερα από τους μακροχρόνιους καταληψίες, τα κτήρια που αποφάσισε να αξιοποιήσει.

Το Υπουργείο Πολιτισμού να επισπεύσει άμεσα τις διαδικασίες για κήρυξη ως «Ιστορικού Κτηρίου» της Μεραρχίας, διαδικασίες που με πολύχρονη καθυστέρηση εξήγγειλε αιφνιδίως πρόσφατα.

Μόνο έτσι θα αποδείξει ότι ενδιαφέρεται πράγματι για την αναστήλωση και ανάδειξή του και όχι για να διατηρηθεί στο διηνεκές το σημερινό χάλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook