Ατμοσφαιρική και γεμάτη εικόνες που γεμίζουν το νου και την καρδιά η Επίσημη Έναρξη των Γιορτών Ρόκκας 2017. 

Η διοργάνωση, που γιορτάζει την 5η επετειακή της χρονιά, ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου με ένα πλήθος ανθρώπων να γιορτάζει μαζί της. Οι Γιορτές Ρόκκας 2017, ένα μοναδικό πάντρεμα της κοινωνίας και των τεχνών, φέρνουν στα χωριά της Ρόκκας και της Κεράς μουσική, εικαστικά, θέατρο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και διαρκούν έως τις 7 Αυγούστου. 

Η εναρκτήρια βραδιά ξεκίνησε με την Τελετή Έναρξης στην οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες του τόπου και κορυφώθηκε με την συναυλία του Ψαραντώνη και του Ψαρογιώργη. Στο τέλος της βραδιάς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ουρανό με τηλεσκόπια παρέα με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης. 


Απόψε η μέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά με δράσεις που ξεκινούν από τις 19:00 μέσα στο χωριό της Κεράς. Η ΝΕολαία ΚΙσάμου διοργανώνει ένα απόγευμα γεμάτο δράσεις και παιχνίδια για παιδιά μέχρι 12 ετών. Το Μουσικό Σχολείο Χανίων στη συνέχεια, παρουσιάζει το βραβευμένο πρόγραμμα της Χορωδίας του στην Ασίζη της Ιταλίας. Τέλος στις 21:00 η πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη Εταιρεία Θεάτρου Θέση παρουσιάζει το έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ. 

Οι Γιορτές Ρόκκας πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 κι έκτοτε ανανεώνουν το ετήσιο ραντεβού τους τις ημέρες της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Μετά από 4 διοργανώσεις, με αυξανόμενη κάθε χρόνο επιτυχία, και με αριθμό επισκεπτών που αγγίζει συνολικά τους 15.000, οι Γιορτές Ρόκκας διαμορφώνουν την πολιτισμική φυσιογνωμία της περιοχής. H μουσική εκδήλωση, με την οποία κορυφώνεται η διοργάνωση, εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Στο ΦΩΣ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ». 

Διοργανωτές στις Γιορτές Ρόκκας είναι: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Κισάμου, Δήμος Πλατανιά, Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, Europe direct Crete- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρεια Κρήτης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς "Η Αντωνούσα", Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, ΥΠ.ΠΟ.Α Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. 

Χορηγός Επικοινωνίας Flashnews.gr