Βρέθηκε η χρυσή τομή με τον Δήμο αλλά ο Λιμενάρχης τους διώχνει

Μετά από απεργία και πολλές ώρες παραμονής έξω από το Δημαρχείο Χανίων, τελικά “Το πρόβλημα με τον Δήμο λύθηκε, ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για το Λιμεναρχείο” , ανέφερε ο κ.Χαλβατζάκης.

“Παρόλο που από τις 20:15 και μετά μας επέτρεψε ο Δήμος να σταθμεύουμε στην Πλατεία Κατεχάκη, το λιμεναρχείο έρχεται και μας διώχνει, αντι να δουν το χάος με τα αυτοκίνητα τους εμποδίζουμε εμείς.”

Ο κ.Χαλβατζάκης τόνισε ότι το Λιμενικό πρέπει να αποδεχτεί την συμφωνία που έκανε το Λιμεναρχείο με το Δήμο Χανίων, και ζήτησε από τον Δήμο να παρέμβει.

Ο κ.Βάμβουκας από την πλευρά του, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Δήμος ήρθε σε συμφωνία με τους αμαξάδες, ώστε οι άμαξες να βρίσκονται σε αναμονή στην πλατεία Κατεχάκη, μετά την λήξη του ωραρίου που πρέπει να αποχωρήσουν από το Ενετικό Λιμάνι για λόγους ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη πλατεία δυστυχώς, επιτρέπεται η κίνηση και στάθμευση των μηχανοκίνητων οχημάτων, οπότε γιατί όχι και των αμαξάδων. Διευκρίνισε βέβαια, ότι η κίνηση στο ανατολικό μέρος του Ενετικού Λιμανιού επιτρέπεται  αφού το ΣτΕ προέβει σε άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων που αφορά το τμήμα της παραλιακής ζώνης από την Δευκαλίωνος έως την Πλατεία Κατεχάκη.

“Στην πλατεία υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κινούνται και σταθμεύουν, έτσι θεωρήσαμε και εμείς ότι και οι άμαξες μπορούν να σταθμεύσουν σε αυτή την πλατεία. Εμείς περιμένουμε μια απόφαση από το λιμεναρχείο ώστε να απαγορευτεί η κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, εφόσον προχωρήσει αυτή η ρύθμιση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τις άμαξες να σταθμεύσουν εκεί. Κάποιοι επιχειρηματίες στο λιμάνι “προσέβαλαν” την απαγόρευση και δεν ίσχυσε η “απόφαση” απαγόρευσης κυκλοφορίας στο λιμάνι.”

Όπως ανέφερε ο κ.Bάμβουκας, θα επικοινωνήσει εκ νέου με τον λιμενάρχη για να βρεθεί μια λύση με τους αμαξάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook