Πληρώνεις, κληρώνει, κερδίζεις! Κίνητρο για τη χρήση «πλαστικού» χρήματος δίνει το υπουργείο Οικονομικών, κληρώνοντας 1.000 ευρώ (αφορολόγητα) σε 1.000 φορολογούμενους κάθε μήνα! Η πρώτη λοταρία πιθανότατα θα στηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης μπαίνει στην τελική ευθεία με την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Μέσα σε ένα έτος το ΥΠΟΙΚ θα μοιράσει 12 εκατ. ευρώ στους τυχερούς που θα προκύψουν από την κληρωτίδα.

Οι κληρώσεις θα γίνονται μια φορά τον μήνα με βάση τις συναλλαγές μέσω POS. Μεταφορές ποσών μέσω e-banking δεν θα λαμβάνονται υπόψιν. Tα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία και αναλαμβάνει την διαδικασία της κλήρωσης.

Συγκεκριμένα, ο λοταρία του ΥΠΟΙΚ θα λειτουργήσει ως εξής:

Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο – ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί. Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook