Εξιχνιάστηκε ζωοκλοπή στον δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου

Εξιχνιάστηκε, χθες το πρωί, υπόθεση ζωοκλοπής η οποία διαπράχθηκε σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού κατηγορούμενου για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες το πρωί σε περιοχή του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 33χρονης ημεδαπής η οποία απουσίαζε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 39χρονος ως υπεύθυνος του ποιμνιοστασίου, να κατέχει είκοσι τέσσερα (24) προβατοειδή, για τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχε δηλωθεί κλοπή από ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας 31χρονου και 47χρονου ημεδαπού, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας. 

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, προέκυψε ότι την 13.07.2016, ο 45χρονος αφαίρεσε τα εν λόγω προβατοειδή και στη συνέχεια τα διέθεσε προς πώληση στον 39χρονο.

Τα αφαιρεθέντα προβατοειδή αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον, ο 39χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook