Στην έκθεση στο Νεώριο Μόρο ο αρχηγός του ΓΕΝ - "Είμαστε πανέτοιμοι για το οτιδήποτε" δήλωσε από το Νεώριο μόρο

Το Νεώριο Μόρο στα Χανιά επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Αφορμή της επίσκεψης του ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Μεθ΄ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, 1821-1945" καθώς και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων ανέφερε: "Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι στην Κρήτη σε αυτή την έκθεση. Βρίσκομαι σε ένα χώρο από τον οποίο γεννήθηκε το πολεμικό ναυτικό, το αγαπάει και το στηρίζει. (...) Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία του, ιδρύθηκε από το τίποτα το 1821 και συνεισέφερε σε όλους τους αγώνες του Έθνους νικηφόρα. Τιμούμε αυτή την παράδοση και την ακολουθούμε ενώ όσο για την ετοιμότητα μας να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε."  


Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση, παρευρέθηκε ο διοικητης Ναυστάθμους, κ.Ζησιμόπουλος, ο Διοικητής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ.Κοκολάκης, ο διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστική κ.Μαραγκάκης.

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει μέρη από το βιβλίο που εξιστορούν ιστορίες με αντίστοιχα κείμενα και φωτογραφίες, ενώ έχουν τοποθετηθεί και οθόνες που προβάλουν ιστορικές στιγμές ενώ υπάρχει και περίληψη της έκθεσης τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και θα φιλοξενείται από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στο Νεώριο Moro, στα Χανιά, έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook