Δήλωση του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης για τα σενάρια – δημοσιεύματα σχετικά με το τι θα κάνει μετά την λήξη της θητείας του

«Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα της λήξης της Πρυτανικής μου θητείας. Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να υπενθυμίσω και να υπογραμμίσω δημοσίως ότι εξακολουθώ να υπηρετώ με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σεβασμού τον θεσμικό ρόλο του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον οποίο μου εμπιστεύτηκαν πριν τέσσερα χρόνια οι συνάδελφοί μου με μοναδικό γνώμονα την προάσπιστη του Ακαδημαϊκού και του Δημοσίου συμφέροντος. 

Όπως έκανα δημοσίως γνωστό από την πρώτη στιγμή (2013) της εκλογής μου ως Πρύτανη, έχω απόλυτη επίγνωση του ειδικού βάρους του θεσμού τον οποίο υπηρετώ και για τον λόγο αυτό άφησα στην άκρη τις προσωπικές πολιτικές μου πεποιθήσεις, τις οποίες και προφανώς διαθέτω. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τετράχρονης θητείας μου έχω ήδη συνεργαστεί αποτελεσματικά για τη δυναμική ανάπτυξη του Ιδρύματος με έξι Υπουργούς Παιδείας διαφορετικών κυβερνήσεων.

Το 2013, το στρατηγικό πλαίσιο του σχεδίου ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης του Πολυτεχνείου Κρήτης δημοσιοποιήθηκε στην Ακαδημαϊκή κοινότητα, για να ακολουθήσει άμεσα η αξιόπιστη υλοποίησή του. Στην περίπτωση των τριών κτιρίων της παλίας πόλης στο λόφο Καστελίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου το 2014 και την ανάληψη της διαχείρισής τους από την Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεκίνησε η προετοιμασία του αναγκαίου «ανοιχτού» διαγωνισμού και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι δύο φάσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας οι οποίες διήρκεσαν περίπου δύο έτη. Τον Φεβρουάριο του 2015, με άρθρο μου στα Χανιώτικα Νέα (6/2/2015) ενημέρωσα τους Πολίτες των Χανίων για τους τέσσερις βασικούς άξονες του σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ένας εκ των οποίων ήταν και είναι η αξιοποίηση της περιουσίας. Στην ενημέρωση αυτή υπήρχε ρητή αναφορά στα κτίρια του Ιδρύματος στο Καστέλι.

Παρά λοιπόν τα αναμφισβήτητα και ευρέως γνωστά γεγονότα, τις προηγούμενες ημέρες περιέργως και ατυχώς δημοσιοποιήθηκαν αυθαίρετα σενάρια συσχετισμού της από τετραετίας δρομολογημένης αξιοποίησης των τριών κτιρίων στην παλιά πόλη των Χανίων με υποτιθέμενες προσωπικές μου αποφάσεις μετά την επικείμενη λήξη της πρυτανικής μου θητείας!

Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους πολίτες ή δημοσιογράφους ενδιαφέρονται τόσο έντονα και τιμητικά για τις μελλοντικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες μου μετά τη λήξη της σε εξέλιξη θητείας μου, αλλά με διαρκή σεβασμό στα Ακαδημαϊκά μου καθήκοντα θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι το μοναδικό που με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι η τάχιστη ολοκλήρωση του πολυδιάστατου έργου που ήδη υλοποιείται από την Πρυτανεία προς όφελος της περαιτέρω ακαδημαϊκής, ερευνητικής και κοινωνικής καταξίωσης του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος των Χανιωτών». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook