Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός: «Εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό, στηρίζουμε το προσωπικό, βελτιώνουμε το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη»

Οκτώ υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βρίσκονται πλέον στο δυναμικό του στόλου καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα καινούργια οχήματα παραλήφθηκαν, τα τέσσερα την προηγούμενη εβδομάδα και τα υπόλοιπα τέσσερα, σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου. Το πρωί, οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρείας έκαναν μια πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο αμαξοστάσιο του Δήμου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Τα νέα απορριμματοφόρα είναι χωρητικότητας:

16 κυβικών μέτρων (5),

10 κυβικών μέτρων (1),

6 κυβικών μέτρων (2).

Τα δυο μικρότερα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε στενά της παλιάς πόλης, κάτι που μέχρι σήμερα δεν συνέβαινε.

Παράλληλα, όλα διαθέτουν τα πιο σύγχρονα  συστήματα ασφαλείας, κάτι που αποτελούσε πρωταρχικό μέλημα του Δήμου όταν αποφάσιζε την αγορά τους, όπως δήλωσε μετά το πέρας της παρουσίασης ο Δήμαρχος:

«Αγοράσαμε με ίδιους πόρους δέκα καινούργια απορριμματοφόρα,  τα οκτώ είναι ήδη στην διάθεσή μας, τα άλλα δυο τα αναμένουμε τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει στον στόλο της καθαριότητας εδώ και χρόνια, με την οποία επιτυγχάνουμε:

Την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων, κάτι που αποτελούσε βασική προτεραιότητά μας
Την βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους δημότες
Σημαντική οικονομία κλίμακας, καθώς τα νέα οχήματα καίνε λιγότερο καύσιμο και έχουν μικρότερα έξοδα συντήρησης.

Θυμίζω ότι πρόσφατα αποκτήσαμε και δυο μικρούς φορτωτές JCB. Ο σχεδιασμός μας για τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχωρά και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:  

Την αγορά ενός μεγάλου πλυντηρίου κάδων το επόμενο έτος.
Την αγορά πλατφόρμας βαρέων οχημάτων.
Τον ανασχεδιασμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων.

Με όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την καθημερινή σκληρή δουλειά των στελεχών και του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας, πιστεύουμε , βάσιμα πια,  ότι σύντομα θα δούμε το Ηράκλειο τόσο καθαρό, όσο το επιθυμούμε».

Στην παρουσίαση των νέων απορριμματοφόρων παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook