Πάντρεμα επιστήμης και παράδοσης ήταν το σημαντικό αποτέλεσμα του φεστιβάλ στο Αμάρι Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα χωριά του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Σε αυτό το φεστιβάλ υλοποιήθηκαν δύο σημαντικές δράσεις για την ενθάρρυνση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Το 1ο Σχολείο Συνεταιριστικής Επιχειρηματικότητας και η ημερίδα «Επιχειρώντας στο Αμάρι» έδειξαν σύμφωνα με τους διοργανωτές, ότι το Αμάρι θέλει και μπορεί να επιχειρήσει καινοτομικά, βασισμένο στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Η δικτύωση των υφιστάμενων τοπικών επιχειρήσεων αλλά και η συστηματοποίηση των δράσεων ενθάρρυνσης και αρωγής του επιχειρείν στην περιοχή αναδείχθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας.

Αυτός είναι ο λόγος που η διοργάνωση μαζί με άλλους τοπικούς φορείς, σχεδιάζει ήδη πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα όπως η συνεργασία με την ομάδα επιστημόνων της διατροφής και της γεωργίας από τον ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μια σειρά από εξαιρετικά καινοτομικές δράσεις που είχαν αξιοσημείωτη συμμετοχή με μοναδικά αποτελέσματα κυρίως λόγω της ανάδειξης των αρωματικών φυτών από ειδικούς ενώ το κοινό του φεστιβάλ, μυήθηκε στις ιδιότητες των τοπικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, στην αναγνώρισή τους και στην υπεύθυνη χρήση τους.

Αποτέλεσμα της εν λόγω συνεργασίας, με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, αποτελεί και ο μόνιμος αρωματόκηπος που δημιουργήθηκε στους χώρους της Σχολής Ασωμάτων, ο οποίος σηματοδοτεί την εμπέδωσή της συνεργασίας αυτής και την πρόθεση από όλες τις πλευρές να γίνει σταθερή και διευρυμένη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook