Για 11η συνεχόμενη χρονιά κυματίζει και φέτος η Γαλάζια Σημαία στην παραλία Βουλισμένη (Ελαφονήσι) από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Μία ακόμα Γαλάζια Σημαία  αναρτήθηκε στην βραβευμένη ακτή Βουλισμένη (Ελαφονήσι)   του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Η Γαλάζια Σημαία, είναι ένα σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται. 

Ο ετήσιος θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας προσδίδει μία διεθνή εικόνα ποιότητας στην ακτή αφού απονέμεται με αυστηρές προϋποθέσεις και περιβαλλοντικά κριτήρια και συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Κάθε χρόνο ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, εκτός από  τις ενέργειες που κάνει για να διατηρεί τις θάλασσες και τις ακτές καθαρές και αφού φροντίζει να παρέχει ασφάλεια στους λουόμενους πραγματοποιεί και μία σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Φέτος σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)  υλοποιείται μία δράση για την προστασία των φυσικών  πληθυσμών και απειλούμενων φυτών σε περίφραξη που κατασκεύασε ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στο Ελαφονήσι.

Το “παρών” στην τελετή έδωσαν ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντώνιος Περράκης, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Βακάκης, ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Μιχάλης Μπικάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Πολύδωρος Μαρκουλάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook