Τελευταία ενημέρωση 17:20

Υπο πλήρη έλεγχο η άκρως επικίνδυνη πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ των αλσυλλίων Προφήτη Ηλία και Αγίου Ματθαίου στην πόλη των Χανίων.

Συναγερμός σήμανε μετά τις 16:00 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, όταν ειδοποιήθηκε για φωτιά σε ένα δέντρο στην περιοχή της Χαλέπας, κάτω απο τον Προφήτη Ηλία κοντά σε σπίτια και σε μιαν περιοχή κατάφυτη απο ελιές και πεύκα.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή πάνω απο σουπερ μάρκετ και λόγω του δάσους που υπάρχει εκεί, υπήρξε άμεσος κίνδυνος να γίνουν παρανάλωμα του πυρός και τα σπίτια της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις Πυρόσβεσης απο την Π.Υ. Χανίων, τις Βρύσες, το όχημα του Δήμου Χανίων, τον Ναύσταθμο Κρήτης κ.α.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή στις παρυφές του δάσους του Προφήτη Ηλία υπάρχουν κατοικές εν μέσω ελαιώνων που – δυστυχώς – όπως και το δασάκι είναι γεμάτα απο ξερά χόρτα, ενώ η οδός Ακρωτηρίου χωρίζει την περιοχή της φωτιάς απο το πευκοδάσος του Αγίου Ματθαίου.

Ευτυχώς οι δυνάμεις Πυρόσβεσης, με επικεφαλής τον Διοικητή Π.Υ.Χανίων Δημοσθένη Μπουντουράκη, κατάφεραν να θέσουν γρήγορα την φωτιά υπο έλεγχο πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν ρίχνοντας νερό με λάστιχα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook