Αποκαλυπτήρια Προτομής του Ιερέα Εμμ. Κουκουράκη & της Επιτύμβιου Πλάκας των Εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών στην Τ.Κ.Πρασσέ του Δήμου Πλατανιά

Με μια σεμνή εκδήλωση και παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και πολιτών, πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 30 Ιουλίου2017, τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του Ιερέα Εμμανουήλ Κουκουράκη  και της Επιτύμβιου Πλάκας των Εκτελεσθέντων Πρασιανών υπό των Γερμανών , στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Τοπικής Κοινότητας Πρασσέ. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνού , παρουσία πολλών Ιερέων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φραντζεσκάκης , ο οποίος  είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης αυτής και αναφέρθηκε  στον Παπά Μανώλη Κουκουράκη που είχε υπηρετήσει στο 7ο Σύνταγμα Κρητών , έλαβε μέρος στο Μικρασιατικό αγώνα  και το 1925 οι κάτοικοι του Πρασέ ομόφωνα τον είχαν υποδείξει για το αξίωμα του Ιερέως, εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του. Συνελήφθη τη 1η Αυγούστου 1941 μαζί με 12 συγχωριανούς του  και εκτελέσθηκαν στον Αλικιανό.   

 Το παρόν έδωσαν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο αντιδήμαρχος κ.Νικόλαος Δασκαλάκης , ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Πρασσε κ.Κων/νος Φραγκιουδάκης, ο Πρόεδρος του Πολ/κου Συλλόγου κ. Εμμαν. Μαρακάκης  και πλήθος συγχωριανών, απογόνων των ηρώων και κατοίκων των γύρων περιοχών .

Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης «Είναι πολύ σημαντικό που εγκαινιάζεται αυτό το μνημείο, όπως και άλλα πρόσφατα στην περιοχή του Δήμου μας, καθώς ως πολιτεία και ως τοπικές αρχές, έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως δράση παιδείας για όλους μας  ……».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook