Με αυτή τη φράση στο τέλος σχετικής ανακοίνωσης,το Σωματείο Ξενοδ/λων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων του Ρεθύμνου, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνο.

Βασικό αίτημα στη συγκέντρωση αποτελεί η μη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών που θα εξασφαλίζουν την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος, ασκεί σκληρή κριτική προς την κυβερνητική πολιτική που αφήνει «ακάλυπτους» τους εργαζομένους του κλάδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Μετά τα δώρα στους Ξενοδόχους και τις οριζόντιες και κάθετες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, μετά τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η πολιτική της μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους στοχοποιεί ακόμη και τις πιο επικίνδυνες εργασίες, την ώρα που δημοσιεύονται συνεχώς διεθνείς επιστημονικές μελέτες για νέους επαγγελματικούς κινδύνους, ασθένειες αλλά και άλλες αιτίες πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε μια σειρά από κλάδους, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα με ένα νομοσχέδιο αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό «μαγειρεμένο», που θέλει να καταργεί τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα σε ένα κλάδο εργαζομένων που η Κυβέρνηση δεν ελέγχει και μόνο δώρα στους ξενοδόχους δίνει, και εισπράττει από τους Ξενοδ/λους.

Αυτή την στιγμή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας να μην ελέγχονται, και να μην μπορούν να ελέγξουν κατά πόσο τηρούνται οι εργατικές και νομοθετικές διατάξεις. Οι έρευνες (όχι μόνο γιαυτά, από ότι φαίνεται) γίνονται με εικονικούς προσομοιωτές εσκεμμένα, και βάση αυτών βγάζουν τα αποτελέσματα και τους νόμους.

Οι σερβιτόροι να κουβαλάνε ντάνες τα πιάτα χωρίς καμιά ασφάλεια και προφύλαξη, οι καμαριέρες να σηκώνουν στρωματά, κρεβάτια, τα χημικά καθαρισμού κλπ, οι λαντζέρηδες να είναι στη αναθυμιάσεις των πλυντηρίων πιάτων και να σηκώνουν ντάνες τα πιάτα και οι μάγειρες στις αυξομειώσεις θερμοκρασίας (+40 κουζίνα στους -22 κατάψυξη) και όχι μόνο, μέσα στης κουζίνες.

Ποιος από όλους αυτούς θα μπορεί να δουλέψει μετά τα 60 (ήδη και αυτό είναι ένα μεγάλο όριο ηλικίας) που θα είναι σακατεμένοι, και με το σύστημα υγείας, τα πλαφόν τα ραντεβού κλπ θα έχουν φύγει για το μεγάλο ταξίδι.

Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε μέρος του πειράματος του ΔΝΤ, μνημονίου και Ε.Ε., συμμετέχουμε στην απεργία και απαιτούμε:

1. Όχι στην καταργήσει των Β.Α.Ε.
2. Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών για εφαρμογή των εργατικών και νομοθετικών διατάξεων
3. Απελευθέρωση των Ιατρών από τα πλαφόν και δωρεάν όλες οι εξετάσεις

Η υγεία των ασφαλισμένων δεν είναι MARKETING. Όλα αυτά που πάει να μας πάρει αυτή η Κυβέρνηση έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook