Για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης διοργανώνουν έκθεση βιβλίου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί, από το Σάββατο 5 έως και το Σάββατο 19 Αυγούστου.

Όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2/8/2017, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, στην έκθεση συμμετέχουν δεκατρία βιβλιοπωλεία της πόλης μας, ενώ στο πλαίσιο της διοργανώνονται σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

“Αγαπάμε το βιβλίο και το στηρίζουμε, ιδιαίτερα μάλιστα στηρίζουμε τους ανθρώπους του βιβλίου, τους συγγραφείς, τους εκδότες και βεβαίως τους βιβλιοπώλες της πόλης μας” τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη. “Το βιβλίο για μας είναι παιδεία, είναι πολιτισμός, είναι ο τρόπος, που βιώνουμε το γιατί και το πώς του μέσα και του έξω κόσμου μας, είναι η ίδια ιστορία του ανθρώπου”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων η κα. Περράκη, απευθύνοντας κάλεσμα στους συνδημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία καλύπτει όλους τους τομείς της γνώσης και του βιβλίου, ενώ σε αυτή συμμετέχουν πολλοί Χανιώτες και Κρητικοί λογοτέχνες. 

“Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και χιλιάδες βιβλία αυτογνωσίας, φαντασίας και πολιτικού ρεαλισμού θα ταξιδέψουμε για δεκαπέντε βραδιές στην επικράτεια του χρέους, της ευθύνης και του ονείρου”, επεσήμανε από την πλευρά του το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης, Χρήστος Μαχαιρίδης, ευχαριστώντας τον Δήμο Χανίων για την υποστήριξη της έκθεσης. “Θα σας περιμένουμε στο Ενετικό Λιμάνι μιας πόλης, που προσφέρει τα θέλγητρα της σε κάθε συμπολίτη και επισκέπτη, που επιθυμεί να ζήσει το παρόν στην τεράστια “οθόνη” ενός ηρωικού ιστορικού παρελθόντος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαχαιρίδης.  

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης αναφέρθηκε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γεωργία Ξηρογιαννάκη. 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 8 μ.μ. έως 12 μ.μ. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9 μ.μ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook