Αγανάκτηση προκαλεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στο Σωματείο Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου για άλλη μια χρονιά η μεγάλη καθυστέρηση της υπογραφής της Υπουργικής απόφασης για την ανανέωση των συμβάσεων των συν. στην καθαριότητα των σχολείων.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρεται:

Καλούμε το Υπουργείο και ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων, έτσι ώστε να μην δούμε για άλλη μια φορά τα φαινόμενα των προηγούμενων ετών, όπου σχολικές καθαρίστριες εργάζονταν χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση, η ακόμα χειρότερα σχολεία να μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες.

Οι συμβασιούχες εργαζόμενες που ανέρχονται στις 9.000 εργάζονται  επί δεκαετίες στην καθαριότητα των σχολείων βιώνοντας κάθε χρόνο την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.  Εργαζόμενες που έχουν βαπτιστεί εργολάβοι, χωρίς δώρα, επιδόματα, τριετίες ,δικαίωμα αδείας και παρά ταύτα αντιμετωπίζουν την ζωή με αξιοπρέπεια, έχοντας δουλέψει πολλές φορές εθελοντικά για την υγεία των παιδιών μας.

Ικανοποίηση προκαλεί το αποτέλεσμα του αγώνα για τις συναδελφισσες που κατάφεραν να κερδίσουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και αυτές που αγωνίστηκαν για να μονιμοποιηθούν δουλεύοντας και οι ίδιες πολλά χρόνια σε καθεστώς ομηρίας. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεσα οριστική λύση των χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων αφού  καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες, με μόνιμη, σταθερή εργασία ,πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook