Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά στις 9 Αυγούστου στο Λιμανάκι Καλυβών Αποκορώνου, με σύνθημα : «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο,το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς…». 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω απο τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομουνιστικής κοινωνίας που θα μπορέι να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε απ ΄τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη!
Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι,ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.Αυτό απέδειξε και η εργατική τάξη της Ρωσίας 100 χρόνια πριν, τον Οκτώβρη του 1917.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια απο τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα πραγαγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαικής ευημερίας. 
Απέδειξε οτι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, οτι ο καπιταλισμός δεν ειναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, οτι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!
Το Τομεακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ καλεί τον λαό και την νεολαία του Αποκόρωνα και των Σφακίων να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος στις Καλύβες Αποκορώνου. Καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, μακριά από σπόνσορες και χορηγούς.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
• Παιχνίδι «Άκου τι είπαν» και παρουσίαση συλλογικών ερευνητικών εργασιών-πρότζεκτ μαθητών Λυκείου Βάμου και ΕΠΑΛ Βρυσών με θέμα: «100 χρόνια από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική επανάσταση. Μύθοι και πραγματικότητα»
• Προβολή ταινίας «Ο Ελκόμενος επί Κρημνού» του Κώστα Νταντινάκη αφιερωμένη στον παππά Νικολή Αποστολάκη.
• Πολιτική ομιλία από τον Στράτο Κουτρουλάκη, μέλος του Σ.Π Κρήτης της ΚΝΕ
• Μεγάλο Κρητικό γλέντι με τους με τους Γιώργος Μπατουδάκης (λύρα), Διονύσης Μπατουδάκης (λαούτο), Στέφανος Μπατουδάκης (λαούτο)
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook