Με δύο αθλητές θα εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ο Γυμναστικός Σύλλογος “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τον Χανιώτη σφυροβόλο Μιχάλη Αναστασάκη και τον Λυκούργο Τσάκωνα.

Η σπουδαία διοργάνωση ξεκινάει την Παρασκευή (04/08) και οι δύο αθλητές έκαναν δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή τους. Να τονιστεί ότι για τον Αναστασάκη είναι η πρώτη φορά που θα πάρει μέρος σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα

 «Είμαι σε καλή κατάσταση και αρκετά ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή μου σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα μου και πιστεύω πως θα βγει κάτι καλό» τόνισε στις δηλώσεις του ο Τσάκωνας, ενώ ο Αναστασάκης επισήμανε τα εξής: «Η προετοιμασία στην Ουγγαρία πήγε πολύ καλά και πλέον νιώθω έτοιμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πέρασα ένα διάστημα όπου δεν πήγα όπως θα ήθελα, ωστόσο το καλό είναι ότι πλέον καταλαβαίνω τα λάθη μου και μπορώ να τα διορθώνω. Δεν θέλω να λέω πολλά, σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο, αν βγει μια βολή μέσα στις δυνατότητες του μου, τότε είναι πιθανό να φτάσω μέχρι τον τελικό, που θα αποτελεί επιτυχία».

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή έχει ως εξής:

Άνδρες: Λυκούργος Τσάκωνας (Ελ. Βενιζέλος-200μ.), Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας-110μ. εμπ.), Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς-επί κοντώ), Μίλτος Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβενών-μήκος), Δημήτρης Τσιάμης (Ολυμπιακός-τριπλούν), Μιχάλης Αναστασάκης (Ελ. Βενιζέλος-σφυροβολία), Γιάννης Κυριαζής (ΟΦΚ Οδυσσέας-ακοντισμός), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου-20χλμ. βάδην).

Γυναίκες: Μαρία Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός-200μ.), Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕΗ-400μ.), Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς-100μ. εμπ.), Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς-ύψος), Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης-επί κοντώ), Λίλη Αλεξούλη (Πελασγός Λάρισας-μήκος), Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ-τριπλούν), Ουρανία Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009-μαραθώνιος), Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας-μαραθώνιος), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Φωκιανός Καρδ.-20χλμ. βάδην), Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΠΑΣ Ίκαρος Αλμωπίας-20χλμ. βάδην), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Κερατέας-δισκοβολία) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook