Σε ισχύ τίθεται από αύριο Παρασκευή απαγόρευση της διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη μεταξύ δήμου Χανίων, δημοτικού λιμενικού ταμείου Χανίων και Λιμενικής αρχής με τα μέτρα απαγόρευσης να εφαρμόζονται από αύριο και να ισχύουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης:

"Λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης των εγκρίσεων της κυκλοφοριακής ρύθμισης του Ενετικού Λιμένα Χανίων σε συνδιασμό με την υψηλή επισκεψιμότητα στην χερσαία λιμενική ζώνη ειδικά τους θερινούς μήνες, ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων,  ανέλαβαν την πρωτοβουλία κοινής σύσκεψης, στη διάρκεια της οποίας η Λιμενική Αρχή Χανίων κατέθεσε τη βούλησή της να εφαρμόσει, έκτακτα μέτρα με στόχο, πρωτίστως, την ασφάλεια των πολυάριθμων επισκεπτών αλλά και την προστασία του μνημείου, από το πλήθος των διερχόμενων και σταθμευμένων οχημάτων.

Με αυτό το πνεύμα, συναποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 04η Αυγούστου 2017, η απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων σε όλο το μήκος της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων με εξαίρεση την διέλευση και στάση οχημάτων τροφοδοσίας μεικτού βάρους έως 5 τόνους, και μόνο κατά τις ώρες 07:00 έως 09:00.

Η προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύει απο την δημοσίευση της στην διαύγεια έως και την 15η Οκτωβρίου που ευελπιστούμε να έχουν παρθεί οι εγκρίσεις και να εχει εκδοθεί το ΦΕΚ της κυκλοφοριακής ρύθμισης για τον Ενετικό Λιμένα.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη Χανίων κύριο Αναστάσιος Ζαΐμη για την άψογη συνεργασία και την υπεύθυνη στάση που έδειξε στο συγκεκριμένο θεμα."