Η αστυνομία στη Φλόριδα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απέτρεψε το σχέδιο ενός εφήβου για την πραγματοποίηση επίθεσης σε σχολείο στην Τάμπα αφού συνέλαβε έναν πρώην σπουδαστή και ανακάλυψε υλικά κατασκευής βομβών στο σπίτι του.

\”Μπορέσαμε να αποτρέψουμε ένα δυνητικά καταστροφικό συμβάν, που παρόμοιό του δεν θα είχε ξαναδεί η πόλη Τάμπα\”, δήλωσε η Τζέιν Κάστορ, αρχηγός της αστυνομίας στην Τάμπα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος συνελήφθη και του ασκήθηκαν κατηγορίες χθες, είναι 17 ετών, ονομάζεται Τζάρεντ Κέινο και είπε πως στόχος του ήταν το γυμνάσιο Φρίντομ στην κομητεία Χίλσμπορο.

Σύμφωνα με την Κάστορ ο Κέινο, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο, ήλπιζε να \”προκαλέσει περισσότερες απώλειες από ό,τι είχαμε στο Κολουμπάιν\”, όπως είπε αναφερόμενη στην επίθεση δυο μαθητών τον Απρίλιο του 1999 στο λύκειο του Κολουμπάιν, όταν 12 μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν.

Η Κάστορ είπε πως η αστυνομία έλαβε την πληροφορία πως ο Κέινο, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν διότι οπλοφορούσε χωρίς άδεια, σχεδίαζε την επίθεση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την επόμενη εβδομάδα.

Η αστυνομία ανακάλυψε ένα ημερολόγιο με σχέδια των αιθουσών του σχολείου και αναφορές στην πρόθεσή του να προβεί σε μια αιματηρή επίθεση.

Η αστυνομία βρήκε καύσιμα, σράπνελ, πλαστικούς σωλήνες, ωρολογιακούς μηχανισμούς και φιτίλια, είπε η Κάστορ.

Κατά την ίδια, στο δωμάτιο του νεαρού βρέθηκε ποσότητα μαριχουάνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook