Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με το νομοσχέδιο Παππά για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου:

«Το νομοσχέδιο Παππά που συζητείται χθες και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και άλλες διατάξεις είναι ενδεικτικό της προχειρότητας, των ιδεολογικών αγκυλώσεων, των κομματικών σκοπιμοτήτων και της αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης.

Αναχρονιστικές ρυθμίσεις και στην μη κρατική διαφήμιση  σε μια καθεστωτικού τύπου προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ.

Ο κ. Παππάς δεν κατάφερε, ως «…φιλόδοξος υπουργός καναλάρχης» να ελέγξει την ενημέρωση με το ν. 4339/2015. Προσπαθεί τώρα να ελέγξει τα κανάλια δια της πλαγίας οδού, με τον έλεγχο της διαφημιστικής πίτας.

Παράλληλα, γίνεται και προσπάθεια ελέγχου στις εφημερίδες περιφερειακού τύπου και της κρατικής διαφήμισης στον περιφερειακό τύπο. Το επόμενο βήμα είναι η προσπάθεια ελέγχου των δημοσκοπήσεων;

Ο κ. Παππάς, μετά την παταγώδη αποτυχία του με τον αντισυνταγματικό του νόμο, επιχειρεί με το παρόν νομοσχέδιο να ελέγξει τα ΜΜΕ, προκειμένου να κάνει προπαγάνδα. Στην προσπάθεια αυτή φέρνει ένα νομοσχέδιο που βρίθει, για άλλη μια φορά, αντισυνταγματικών ρυθμίσεων. 

Η ΝΔ είναι αντίθετη επί της αρχής στον έλεγχο της ιδιωτικής διαφήμισης. Δεν θα επιτρέψουμε να ελέγξετε τον περιφερειακό τύπο».