Αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται στην Αμπεριά στο πλαίσιο του έργου “Διαμόρφωση Ανοικτού Αθλητικού Κέντρου Αμπεριάς” πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων

“Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου σήμερα, καθώς ως δημοτική αρχή κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο, υλοποιώντας τη δέσμευση προς τους συνδημότες μας, σε συνέχεια της εθελοντικής πρωτοβουλίας των αρχιτεκτόνων της ομάδας P – Public και των κατοίκων της συνοικίας της Αμπεριάς, ν΄ αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο αυτό χώρο σε μια ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα και να τον διαμορφώσουμε σε ανοικτό αθλητικό κέντρο”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 4/8/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, που πραγματοποίησε στις εργασίες, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Αμπεριάς, στο πλαίσιο του έργου  «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΡΙΑΣ». 

“Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο, καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αντίστοιχο στην πόλη μας, έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων, το οποίο θα είναι κατάλληλο και για Άτομα με Αναπηρία, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι η διαμόρφωσή του αποτελεί δείγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον δημόσιο χώρο, ωφελώντας ουσιαστικά το σύνολο της πόλης. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδώσουμε στην κοινωνία των Χανίων το αξιόλογο αυτό έργο, που οραματίστηκαν ομάδες ενεργών πολιτών”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων. 

Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 466.523,01 ευρώ (με Φ.Π.Α), ενώ αυτό χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου. 

Το αθλητικό κέντρο θα διαμορφωθεί σε τρία βασικά επίπεδα, διατηρώντας τη σημερινή μορφολογία του εδάφους με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε να είναι οι περιοχές προσβάσιμες σε όλους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις:

-skate spot με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές σε δύο σημεία του πάρκου,
-περιοχή ποδοσφαίρου για παιδιά μικρής ηλικίας σε χλοοτάπητα,
-περιοχή επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την τοποθέτηση τριών τραπεζιών,
-χώρος υπαίθριου σκακιού,
-διάδρομος με ελαστικό δάπεδο στίβου (τύπου tartan) για περίπατο και jogging για άτομα όλων των ηλικιών,
-διαδρομή ποδηλάτου,
-περιοχή υπαίθριας άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών,
-χώρος υπαίθριας άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που απευθύνονται σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα,
-περιοχή αναρρίχησης με πιστοποιημένο εξοπλισμό σε κατάλληλη επιφάνεια ασφαλείας,
-προστατευμένος χώρος για ήπια αθλητική δραστηριότητα νηπίων και παιδιών,
-εγκαταστάσεις για συμπληρωματικές δράσεις (δύο κερκίδες, πικ – νικ, κ.α.), ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες και υποδομές, που θα εξασφαλίσουν τη μελλοντική εγκατάσταση: Δημοτικού αναψυκτηρίου, Δημοτικών WC, Αποδυτηρίων.

Στην αυτοψία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, Μ. Βλαχάκης και Γ. Ξανθουδάκης αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, Ειρήνη Αθανασάκη, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής. 
Στον ακόλουθο σύνδεσμο  https://youtu.be/AY-RsyrpZx0 μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook