Με μια συγκλονιστική συναυλία κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, την Δευτέρα 7 Αυγούστου, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις των Γιορτών Ρόκκας 2017. 

Οι «Γιορτές Ρόκκας» ξεκίνησαν στις 24 Ιουλίου και πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στα χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων. 

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου, από νωρίς το απόγευμα θα στηθεί στην πλατεία της Ρόκκας μια μεγάλη γιορτή για την υποδοχή των θεατών και ταυτόχρονη προβολή των μέχρι εκείνη τη μέρα δράσεων και προετοιμασιών. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα στενά του χωριού, να παρατηρήσουν τα εικαστικά έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα.

Το βράδυ, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας θα ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή για την κορύφωση των εκδηλώσεων! Η Συμφωνική Συναυλία με τη Σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον Μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΑΣΟΝ, υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου. 

Πέρας προσέλευσης 20:30 / Ώρα έναρξης 21:30

Μέρος 1ο
Λούντβιχ φαν Μπέτοβεν: Συμφωνία αρ.3, σε μι ύφεση μείζον, έργο 55, «Ερόικα»
Μέρος 2ο
1. Ντουετίνο Κόντε-Σουζάννα “Crudele! Perche finora …” από τους “Γάμους του Φίγκαρο” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ,
Μυρτώ Παπαθανασίου & Χριστόφορος Σταμπόγλης.
2. ΄Αρια Λεπορέλλο “Madamina, il catalogo…” από “Ντον Τζοβάννι” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ,
Χριστόφορος Σταμπόγλης
3. “Βάλς των Λουλουδιών” από Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκυ, η ορχήστρα.
4. ΄Αρια “Ella giammai m’amo…” από “Ντον Κάρλος” του Βέρντι,
Χριστόφορος Σταμπόγλης.
5. ΄Αρια “Τραγούδι στο Φεγγάρι” από όπερα “Ρούσαλκα” του Ντβόρζακ,
Μυρτώ Παπαθανασίου
6.΄Αρια “Oh mio babbino caro…” από όπερα “Τζάννι Σκίκι” του Πουτσίνι,
Μυρτώ Παπαθανασίου
7. Ντουέτο “La ci darem la mano…” από “Ντον Τζοβάννι” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
Μυρτώ Παπαθανασίου & Χριστόφορος Σταμπόγλης

Μυρτώ Παπαθανασίου – Χριστόφορος Σταμπόγλης
Η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου και ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης εμφανίζονται στις μεγαλύτερες λυρικές σκηνές του κόσμου, από την Μετροπόλιταν Όπερα της ΝΥ μέχρι τη Σκάλα του Μιλάνου, τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, Κόβεντ Γκάρντεν κλπ αντίστοιχα θέατρα. Επί σκηνής συναντήθηκαν τελευταία φορά το 2015 στην όπερα “Έτσι κάνουν όλες” του Β. Α. Μότσαρτ ενώ είχε προηγηθεί την ίδια χρονιά η συμμετοχή και των δύο στην παραγωγή του “Ντόν Τζοβάννι” στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, αμφότερες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Φέτος θα συναντηθούν ξανά στις Γιορτές Ρόκκας όπου θα ερμηνεύσουν και πάλι άριες και ντουέτι του Β. Α. Μοτσαρτ αλλά και ρομαντικές άριες με την ΑΣΟΝ και υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου.

Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ.
Αποκλειστικός της σκοπός η εκπαίδευση των νέων μουσικών. Ο ομώνυμος, μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος σύλλογος-φορέας της ιδρύθηκε το 1998 από μέλη της ΚΟΑ, γονείς, καθηγητές Ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακούς. Στην ΑΣΟΝ παίζουν μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα Ωδεία του Λεκανοπεδίου και από Λουτράκι, Κόρινθο, Λαμία, Σύρο, Πάτρα κ.λ.π. Μουσικός της διευθυντής είναι από την ίδρυσή της ο Παύλος Σεργίου. ΄Εχει παίξει στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην ΕΛΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Κέντρο Πολιτισμού ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα Παν/μια Αθηνών, Πατρών και Αριστοτέλειο, σε σχολεία και δημοτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη.

Οι «Γιορτές Ρόκκας», εορτάζουν φέτος την 5η επετειακή τους διοργάνωση. Πρόκειται για μια γιορτή των τεχνών και των επιστημών που διοργανώνεται από τους ίδιους τους κατοίκους των δύο χωριών, που στο σύνολο τους δεν ξεπερνούν τους 60 και προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.   

Διοργανωτές στις Γιορτές Ρόκκας είναι: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, Δήμος Κισάμου, Δήμος Πλατανιά, Europe direct Crete- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφερειάς Κρήτης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς “Η Αντωνούσα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, ΥΠ.ΠΟ.Α Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Πληροφορίες:
www.giortesrokkas.gr
www.facebook.com/GiortesRokkas/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook