Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις ενόψει του 43ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στον νομό Χανίων. 

Το ταξίδι φέτος ξεκίνησε από την Παλαιόχωρα και θα συνεχιστεί στις 9/8 στις Καλύβες Αποκορώνου και στις 22/8 στο Καστέλλι Κισσάμου.

Δεκάδες μαθητές συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 που πραγματοποιήθηκε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά όπου έγινε συζήτηση για το ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούνται οι  νέοι σήμερα στη χρήση ναρκωτικών, για το που αποσκοπεί πραγματικά η συζήτηση που  διαχωρίζει τα ναρκωτικά  σε  ΄΄σκληρά΄΄ και ΄΄μαλακά΄΄, ενώ απασχόλησε πολύ η πλευρά της πάλης της νεολαίας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά , πότε και αν αυτά μπορούν να εξαλειφτούν πραγματικά, σε ποια κοινωνία.

Την ώρα της εκδήλωσης υπήρξε βράβευση της  νικήτριας ομάδας και των συμμετεχόντων του τουρνουά με κύπελλα και έπαινο που έφτιαξε η Τομεακή Οργάνωση Χανίων.  Έγινε  παρουσίαση εργασίας από μαθητές  του Γυμνασίου της  Καντάνου  με θέμα :  «Ναρκωτικά: Είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή;». Έπειτα η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία από τον Μπυράκη Γιώργο, μέλος του Γραφείου Περιοχής τους Σ.Π. της ΚΝΕ. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κρητικό γλέντι, με τους : Γιώργο Μπατουδάκη (λύρα), Διονύση Μπατουδάκη (λαούτο), Στέφανο Μπατουδάκη (λαούτο).

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” με σύνθημα: “100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς…” συνεχίζει το ταξίδι του με επόμενο προορισμό τις Καλύβες Αποκορώνου και καλεί όλους τους νέους και τις νέες  να έρθουν στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, να συζητήσουν και να προβληματιστούν για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η νεολαία αλλά και να ακούσει από πρώτο χέρι την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για ριζική αλλαγή, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση πολέμους και προσφυγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook