Στο  λιμάνι της Σούδας ειδικό φορτηγό με δεκάδες ζωντανά αρνιά Ρουμανίας – Στο πόδι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν την «ελληνοποίηση» εισαγόμενων  ζώων

Κτηνοτρόφοι κυρίως από το Ρέθυμνο, αλλά και από τα Χανιά, «υποδέχθηκαν» το πρωί του Σαββάτου ένα φορτηγό μεταφοράς ζώντων ζώων, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Σούδας, με δεκάδες αρνιά από την Ρουμανία.

Οι αρμόδιοι του λιμένα εξέτασαν τα παραστατικά του φορτίου και στην συνέχεια έδωσαν την άδεια να βγει το ειδικό φορτηγό την προβλήτα του εμπορικού λιμένα, όπου έγινε εξέταση από κτηνίατρο παρουσία αντρών του Λιμενικού.


Τα αρνιά,  σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθούν σε σφαγείο του Νομού Ρεθύμνης, προκειμένου να σφαγούν, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν.Χανίων Μανούσο Σταυριανουδάκη, θα διατεθούν προς πώληση από πολυεθνική αλυσσίδα.

Παράλληλα ο κ.Σταυριανουδάκης καταγγέλλει πως με την εισαγωγή ζωντανών αρνιών τα οποία σφάζονται στην Κρήτη, ουσιαστικά γίνεται και η ελληνοποίησή τους, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην γνωρίζει πως πρόκειται για κρέας εισαγωγής.