Χθες Παρασκευή 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή Ηρακλείου.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους αναφέρθηκε πως οι ρυθμοί είναι πλέον εξοντωτικοί, και ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο νοσοκομείο προσφέρονται πλέον χάρη του φιλότιμου και της αυτοθυσίας όλου του προσωπικού καθώς το προσωπικό σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή για το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ο ειδικός αγορητής της Κ.Ο. του ΚΚΕ Λαμπρούλης Γιώργος κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή του σωματείου των εργαζομένων του Βενιζελείου σχετικά με τις χρωστούμενες υπερωρίες της περιόδου 2012 – 2015 ενώ σε ερώτημα προς τον υφυπουργό υγείας κ. Πολάκη εκείνος απάντησε ότι για το 2012 δεν υπάρχουν χρήματα για την αποπληρωμή των υπερωριών.

Στην συνέχεια απευθυνόμενος στους εργαζομένους ανέφερε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τον οικονομικό στραγγαλισμό των νοσοκομείων, με την υποχρηματοδότηση, τις χρόνιες και μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που δεν αναπληρώνεται, με τις ψευτοεξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν καλύπτουν ούτε κατ’ ελάχιστον τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, τις απλήρωτες εφημερίες στο σύνολό της, αρκούμενη ή αξιοποιώντας το φιλότιμο των εργαζομένων. Κάπως έτσι οδηγεί τη δημόσια υγεία στην ιδιωτικοποίηση, εξαναγκάζοντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Κι αν δεν έχουν πεθαίνουν σαν το σκυλί στο αμπέλι. 

Τέλος, ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε ότι είναι αναγκαίος ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας που να χτυπάει τα αίτια του προβλήματος στο νοσοκομείο, στον τομέα της Υγείας συνολικά. Ότι χρειάζεται να ξεπεραστεί η μοιρολατρεία και η απογοήτευση που έχει καλλιεργηθεί σκόπιμα από την κυβέρνηση, από τα αστικά κόμματα, από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook