Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας θα αποφασίσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι αν χρειάζεται να αγοράσει επιθετικά όπλα. Αν τελικά ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση θα είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον νέο υπουργό Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα πρότειναν το Μάρτιο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες ονομάζονται Δυνάμεις Αυτοάμυνας, να έχουν τη δυνατότητα να επιτίθενται σε εχθρικές βάσεις αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η πρόταση ήρθε μετά από τις δοκιμές πυραύλων που επιχειρεί η Βόρεια Κορέα τους τελευταίους μήνες.

Η απόφαση του υπουργείου 'Αμυνας σχετικά με το αν θα αγοράσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να μπορεί να επιτίθεται, θα συμπεριληφθεί στις στρατηγικές στρατιωτικής πολιτικής οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος του αμυντικού προγράμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα Nikkei.

Μέχρι στιγμής η Ιαπωνία βασιζόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για προστασία από επιθέσεις, αλλά οι κινητικότητα της Πιονγιανγκ σε σχέση με τις δοκιμές πυραύλων έχει προκαλέσει νευρικότητα και ανησυχία σε όλη την περιοχή.

Πηγή: cnn.gr