Για ισοπέδωση και αναχρονισμό κάνει λόγο η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χανίων

Αναλυτικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Χανίων συνεδρίασε στις 3-8-2017 και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το νέο νόμο για την παιδεία:

Δύο στοιχεία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το νόμο για την Παιδεία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Το πρώτο είναι η προώθηση της ελάσσονος προσπάθειας και το δεύτερο ο αναχρονιστικός του χαρακτήρας.

Η αποδοχή της ελάσσονος προσπάθειας διαπερνά συνολικά το νόμο και είναι ιδιαίτερα εμφανής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι γνωστές άλλωστε οι απόψεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περί αριστείας. Με αυτή την πολιτική που ισοπεδώνει τις ικανότητες και δεξιότητες των νέων και δεν επιβραβεύει τη σκληρή προσπάθεια δεν πρόκειται ούτε η πατρίδα μας να βοηθηθεί ούτε να διακριθούμε στο διεθνές στερέωμα. Η επιβράβευση της αριστείας είναι ο βασικότερος τρόπος για την έξοδο από την κρίση μακροχρόνια. Οι άριστοι είναι αυτοί οι οποίοι θα βρουν τις λύσεις εκεί που εμείς δεν τα καταφέραμε. 

Όσον αφορά στον αναχρονισμό η κυβέρνηση επανέρχεται στη λογική των νόμων που ψηφίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης της χώρας. Οι ιδιαίτερες όμως συνθήκες που τότε επέβαλαν την ψήφιση ορισμένων διατάξεων έπαψαν σήμερα να ισχύουν. Στα χρόνια που πέρασαν έγινε μια προσπάθεια διόρθωσης των παρενεργειών με αποτέλεσμα την ψήφιση του τελευταίου νόμου με την τόσο ευρεία συμμετοχή ο οποίος εκσυγχρόνιζε την Παιδεία και την ευθυγράμμιζε με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Είναι λυπηρό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να μην μπορεί να αντιληφθεί τις εξελίξεις που συνέβησαν στα τελευταία τριάντα χρόνια και να επανέρχεται στις λογικές των αρχών της δεκαετίας του ΄80. 

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια κυβέρνηση με πολιτική βούληση η οποία θα θέτει σε προτεραιότητα την Παιδεία και ένας νέος νόμος με ευρεία συναίνεση και χωρίς την προσκόλληση σε ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την απομάκρυνση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από την εξουσία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook