Πρώτη ενημέρωση 13.37 / Τελευταία ενημέρωση 19.43

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) στο Ηράκλειο πραγματοποίησε το πρωί ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εφορίες Ρεθύμνου και Χανίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο κ. Πιτσιλής παρέμεινε στη ΔΟΥ Ηρακλείου περίπου μισή ώρα, ενώ εκλήθη στην υπηρεσία και ο διευθυντής της Εφορίας, ο οποίος ήταν σε άδεια.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ζήτησε από τους υπαλλήλους εντατικοποίηση των ελέγχων σε στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου και σε μία εξόχως τουριστική περιοχή, όπως είναι ο νομός Ηρακλείου.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής καταδίκασε απερίφραστα τα περιστατικά φραστικών επιθέσεων και χειροδικιών κατά των ελεγκτικών συνεργείων, επισημαίνοντας ότι η στήριξη και η συνδρομή της αστυνομίας είναι δεδομένη.

Στα Χανιά ο κ. Πιτσιλής είχε συνάντηση με τους εργαζομένους με τους οποίους συζήτησε κλαδικά ζητήματα, το κτιριακό ζήτημα αλλά και το γεγονός οτι πρέπει να υπάρχουν μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων από επιθέσεις πολιτών