Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) στον Άναβο Σελίνου.

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Μπάμπη Πετράκη και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη. Το ιστορικό της μάχης στον Άναβο από τον εφεδρικό και μόνιμο ΕΛΑΣ ενάντια στου Γερμανούς Ναζί, μια από τις μεγαλύτερες μάχες στην Κρήτη, έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων, Μαθιός Κουμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο καπετάν Χειμώνας από το Ν. Χωριό Αποκορώνου, καπετάνιος του ΕΛΑΣ πήγε στα Π. Ρούματα και σχεδίασε τη μάχη με τους καπετάνιους της περιοχής. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέφανος Μυλωνάκης, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Χαιρετισμό επίσης έκανε ο Γεωργιλάκης Γιώργος εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Φλώρια Σελίνου, που αναφέρθηκε στο ιστορικό και στα αντίποινα των Γερμανών.  
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ακόμα ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Περράκης Αντώνης, ο τελευταίος επιζών μαχητής του ΕΛΑΣ που πήρε μέρος στη μάχη, Παρδαλάκης Γιάννης και κόσμος από τις γύρω περιοχές. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και γλέντι με αντάρτικα και ριζίτικα τραγούδια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook