Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου πραγματοποιεί  εκδήλωση στο πλαίσιο της αποψινής φεγγαροβραδιάς (Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017)  στις  19:30, στους πρόποδες του Δικταίου Άντρου, στον χώρο του Παπαδάκειου Δημοτικού Σχολείου Ψυχρού.

Με ομιλίες θα τιμηθεί η δράση-μνήμη του ευεργέτη Αντωνίου Φ. Παπαδάκη, θα βραβευτούν νέοι ομογενείς από την Ανατολική Ευρώπη που εντάχθηκαν στις εκδηλώσεις στα «Ίχνη του Ν. Καζαντζάκη», η Διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη Ν. Σταύρου, και ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:    

19:20   Προσέλευση.
19:30   Έναρξη – χαιρετισμός Δημάρχου, χαιρετισμοί επισήμων.
19:45 Ομιλία κ. Μιχάλη Κασσωτάκη, Ομότιμου Καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Το όραμα του Αντωνίου Φ. Παπαδάκη, στις τέχνες, στον πολιτισμό και στην παιδεία».
20:00 Βράβευση νέων ομογενών, επιμορφωτικού προγράμματος «Στα ίχνη του Καζαντζάκη - Α.Φ. Παπαδάκη».
20:30 Προβολή βραβευμένων πολυμεσικών εργασιών για τον Μεγάλο Ευεργέτη Αντώνιο Φ. Παπαδάκη από τους νέους ομογενείς.
21:00 Βράβευση κ. Νίκης Σταύρου Διευθύντριας Εκδόσεων Καζαντζάκη.
21:10 Προβολή βραβευμένων πολυμεσικών εργασιών για τον Νίκο Καζαντζάκη, από τους νέους ομογενείς.
21:20 Τελετή βράβευσης κ. Δημήτρη Μ. Πλευράκη, Γενικού Αποδήμου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ , από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. 
21:40 Αναφορές από το έργο του Καζαντζάκη σχετικά με το Δικταίον Άντρον, τον Μίνωα και τα ταυροκαθάψια με παράλληλη προβολή σκηνών. Επιμέλεια και παρουσίαση από την κληρονόμο του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, Νίκη Σταύρου.
21:50 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο: 
 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Καμπανείου Ιδρύματος και του πολιτιστικού συλλόγου Ψυχρού «ο Ξένιος Ζεύς».