Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εύκολη μονοήμερη εξόρμηση στα δυτικά του νομού Χανίων, για να πραγματοποιήσει πεζοπορική διάσχιση, στο φαράγγι της Ρόκας, στην επαρχία Κισάμου, την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το χωριό Δελιανά και η πεζοπορία θα καταλήξει στον οικισμό Μεσονήσι, στο χωριό της Ρόκας, όπου στο ύψωμα Τρουλί, σώζονται ερείπια ενός Βυζαντινού φρουρίου. Η πεζοπορία είναι βατή και εύκολη και γίνεται κυρίως μέσα από το ρέμα που διασχίζει το φαράγγι, το οποίο συνήθως το καλοκαίρι δεν έχει νερό.

Στο φαράγγι υπάρχουν πολλά πλατάνια που χαρίζουν τη δροσιά τους, ενώ σε μερικά σημεία τα κατακόρυφα τοιχώματα υψώνονται εντυπωσιακά. Οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διάσχισης του φαραγγιού αυτού, θα επισκεφθούν οδικώς τα Νοπήγεια, όπου θα παραμείνουν το απόγευμα για μπάνιο και ξεκούραση. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 11/08. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Πρινολάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook