Σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά δίνει η πολύ καλύτερη της αναμενόμενης πορεία των εταιρικών μεγεθών β’ τριμήνου

Ακάθεκτος συνέχισε την ανοδική του πορεία ο δείκτης των blue chips, Dow Jones, ο οποίος κατέκτησε το ένατο ιστορικό υψηλό επίπεδό του, στηριζόμενος στην πολύ καλή πορεία μετοχών όπως αυτή της εταιρείας Boeing.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,12% για να φθάσει στο επίπεδο των 22.118 μονάδων, με τον S&P 500 να κινείται 0,16% υψηλότερα στις 2.480 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,51% στις 6.383 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά δίνει η πολύ καλύτερη της αναμενόμενης πορεία των εταιρικών μεγεθών β’ τριμήνου, με τα κέρδη ανά μετοχή να έχουν ενισχυθεί -έως την Παρασκευή- κατά 10,1%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

«Πολύ δύσκολα μπορεί να δεις κάτι το οποίο έχει την δυνατότητα να οδηγήσει την αγορά σε στάση. Τα εταιρικά κέρδη ήταν πολύ καλά», τονίζει ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδύσεων στην Key Private Bank.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ανακοινώνουν μεγέθη τριμήνου εταιρείες που προέρχονται από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, αλλά και κορυφαίοι όμιλοι ΜΜΕ.

Μέχρι στιγμής οι αμερικανικές μετοχές έχουν ένα πολύ καλό έτος, με τους S&P 500 και Nasdaq να έχουν ενισχυθεί 10,6% και 17,9% αντίστοιχα, ενώ ο Dow Jones έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 11,8%.

Πτωτική πορεία για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος υποχώρησε 1,3% στις 9,9 μονάδες.

newmoney.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook