Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλάζει τα δεδομένα. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο κοστίζει στη ΔΕΗ περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και κάπως έτσι έρχονται σημαντικές περικοπές στη λίστα των δικαιούχων.

Υπολογίζεται ότι με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια θα βγουν εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ περίπου 100.000 δικαιούχοι.

Για να γίνει το… ξεκαθάρισμα θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία με στόχο ο κατάλογος να μειωθεί σημαντικά.

Η ΡΑΕ εισηγείται τη δημιουργία τεσσάρων κατηγοριών δικαιούχων, οι οποίοι θα έχουν διαφορετικές εκπτώσεις στον λογαριασμό.

Τη μεγαλύτερη έκπτωση, η οποία θα είναι της τάξης του 80% θα χορηγείται στους δικαιούχους του εισοδήματος αλληλεγγύης με τα κριτήρια που ισχύουν για τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες με εκπτώσεις που θα ξεκινούν από 20% και θα κλιμακώνονται σε 40% και 60% θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά και οι καταθέσεις που εμφανίζονται στους λογαριασμούς τους στις τράπεζες.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook