Διαβούλευση της Περιφέρειας Κρήτης με φορείς του τουρισμού για την υλοποίηση του ευρωπαικού προγράμματος BRANDTour

Συναντήσεις με τους φορείς του τουρισμού πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BRANTour στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος. Το BRANDTour “Οικοδομώντας Περιφερειακές Δράσεις για Νέα Ανάπτυξη του Τουροσμού”, αποτελεί έργο του Πλαίσίου Interreg EU και έχει ως στόχο : α) να  βελτιώσει την ικανότητα των συμμετεχουσών φορέων στην ανάπτυξη του τουρισμού, και β) να στηρίξει τις εθνικές και περιφερειακές στρατηγικές τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ξεκινώντας διαβούλευση με φορείς που σχετίζονται με την τουριστική αλυσίδα στο νησί (ΕΟΤ, εκπροσώπους υπηρεσιών, πρακτόρων, τουριστικών ΜΜΕ κ.α.), πραγματοποίησε δύο συναντήσεις, μια στην Δυτική και μία στην Ανατολική Κρήτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και στο παλαιό Δημαρχείο Μαλίων αντίστοιχα. 

Κατά τις συναντήσεις αυτές που συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γ Αλεξάκης, οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα, τον ρόλο της Κρήτης, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μέσω της συνεργασίας με άλλες χώρες, την ανταλλαγή εμπειρίας, την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών μας στον τουρισμό.

Στις συναντήσεις παρενέβησαν με τοποθετήσεις όλοι οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων φορέων, διατυπώνοντας τις ανάγκες, προβλήματα και προκλήσεις στον τουριστικό κλάδο στην Κρήτη. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και καταγραφή των απόψεων σε σχέση με : την ανάδειξη των λιγότερο γνωστών προορισμών της Κρήτης, τις συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, τη στήριξη των τοπικών ΜΜΕ του τουρισμού κα. 

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκαν:  στο Ρέθυμνο, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μ Λιονή, η οποία τόνισε τη σημασία της συμμετοχής της Περιφέρειας σε τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου για τον Τουρισμό, Πολιτισμό & Απασχόληση  Ευθύμιος Μουντράκης στα Μάλια, ο οποίος παρουσίασε σχετικές δράσεις του Δήμου για την στρατηγική του τουρισμού. Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνου Π Μπιρλιράκη παρουσίασε επίσης την πρωτοβουλία του Δήμου για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών για την προώθηση του τουρισμού και την προβολή εναλλακτικών μορφών και τουριστικών πακέτων. Ο Αντιδήμαρχος Σητείας Ν Λαζανάκης και η Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κα Ορφανού αναφέρθηκαν στις δράσεις που αναλαμβάνουν οι Δήμοι τους για τον τουρισμό. Σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Α Στρατάκη Διευθυντή ΕΟΤ Κρήτης, της Ν. Γιαμαλάκη από τον ΟΛΗ, του Μ Βλατάκη Προέδρου των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, του Π Τζόρβα εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, των εκπροσώπων των μικρών καταλυμάτων Φιλοξενία κά.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ακόμα:  η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και των υπηρεσιών τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μ Αντωνακάκη, η Συντονίστρια του BRANDTour στην Κρήτη Ε Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Δνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού η οποία παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BRANDTour, τα μέλη της Ομάδας Έργου  Α Στεφανίδου, Β Μαδούλκα και Ν Μωραϊτάκης και άλλα υπηρεσιακά στελέχη των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την συμφωνία όλων για περαιτέρω Συνεργασία, Συνέργεια, καθώς όπως αναφέρθηκε «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα για τον βιώσιμο και διατηρήσιμο Τουρισμό της Κρήτης, συνδεδεμένο άμεσα με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας : περιβάλλον, τοπικά προιόντα, τοπική κουζίνα, έθιμα, φιλοξενία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook