Ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών εκφράζει και τον προβληματισμό του διότι το συμβάν δεν είναι το πρώτο και όπως επισημαίνει, υπάρχει ο φόβος πως δεν θα είναι και το τελευταίο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή  το πρόσφατο περιστατικό στην Δ.Ο.Υ.  Χανίων κατά το οποίο φορολογούμενος προέβη σε πράξεις βιαιοπραγίας σε βάρος συναδέλφου εφοριακού με αποτέλεσμα την άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο, εμείς  – ως Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Νομού Χανίων -,  δηλώνουμε απερίφραστα τον αποτροπιασμό μας για κάθε τέτοια ενέργεια εκφράζοντας  την λύπη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας  για το ότι βίωσαν  οι συνάδελφοί μας  στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. 

Θέλουμε να επισημάνουμε πως η ανθρώπινη ζωή είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Κανένας συνάδελφος δεν αξίζει τέτοιου είδους συμπεριφορά και μεταχείριση ( δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνάδελφοι  στις Δ.Ο.Υ.   είναι και αυτοί εργαζόμενοι – πιθανώς με τα ίδια ή και πολλαπλάσια προβλήματα από τον συναλλασσόμενο πολίτη από την άλλη πλευρά του γκισέ  – και μάλιστα εγκλωβισμένοι και οι ίδιοι στα ίδια γραφειοκρατικά γρανάζια της ίδιας τους της υπηρεσίας….)  

Παράλληλα όμως εκφράζουμε και τον έντονο προβληματισμό μας διότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το πρώτο αλλά δεν θα είναι, φοβόμαστε, και το τελευταίο. Οι εντάσεις, οι διαξιφισμοί και οι φραστικές επιθέσεις  δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο και στα γραφεία μας με αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Οι εφαρμοζόμενες δημοσιονομικές πολιτικές και πρακτικές «φορολογικής» συμμόρφωσης έχουν φτάσει πολίτες και κοινωνία στα όρια τους.  Κάποιοι σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής  διοίκησης (ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης) ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους, ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα……. 
 
Ου γαρ τοις ψηφίσµασιν αλλά τοις ήθεσιν καλώς οικείσθαι τας πόλεις.
Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας
Οι πόλεις δεν διοικούνται σωστά με τους νόμους αλλά με την ηθική συμπεριφορά των πολιτών
  
Με εκτίμηση εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Κελάκης Μιχαήλ 
Ο Αντιπρόεδρος  Μαργιολάκης Νεκτάριος
Ο Γενικός Γραμματέας Μπαρκούρας Γεώργιος
Ο Ταμίας Παυλιδάκης Γεώργιος
Το Μέλος Σαριδάκη Μαρίνα 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook