Η εικόνα της πραγματικής Ελλάδας είναι εκείνη που αντικατοπτρίζεται στις επιτυχίες και στην παγκόσμια αναγνώριση που απολαμβάνουν οι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Αναφερόμαστε στους Έλληνες εκείνους που πρωτοπορούν κυριολεκτικά στις επιστήμες η στις τέχνες, και που αν μη τι άλλο με το δικό τους τρόπο στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η καταχρεωμένη \”ψωροκώσταινα\” αλλά κι ένας τόπος παραγωγής ανθρώπων που έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα, και αυτό ήδη το κάνουν με ένα μοναδικό τρόπο.

\"\"


Ένας Έλληνας αυτή της κατηγορίας είναι και ο Χανιώτης μόλις 30 χρόνων Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Ο Κωνσταντίνος (Κωστής) Δασκαλάκης γεννημένος το  1981 παρακαλώ, είναι κιόλας επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του Μ.Ι.Τ, ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος στις ΗΠΑ, που πολλοί το χαρακτηρίζουν από τα καλύτερα του κόσμου.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας ο οποίος έχει τιμηθεί με νόμπελ. Πρόκειται για έναν γρίφο που απασχολούσε τους επιστήμονες της πληροφορικής για 60 χρόνια.

\"\"Χθες ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, τιμήθηκε από τους ανθρώπους του τόπου καταγωγής του, τις Βουκολιές, όχι μόνο γι αυτό που έχει κιόλας καταφέρει  ως επιστήμονας, αλλά κυρίως για το ότι αναδεικνύει το διαφορετικό πρόσωπο, της Ελλάδας υπενθυμίζοντας με τρόπο πειστικό σε όλο τον κόσμο ότι και αυτό το πρόσωπο είναι υπαρκτό.

Η χθεσινή εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των Βουκολιών και των γύρω περιοχών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία, του Δήμου Πλατανιά και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Ο  Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε οτι \”για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία μας . Τα νέα παιδιά που τώρα βλέπουν τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα θα  πρωτοστατήσουν για να αλλάξουν τη χώρα μας.\”

Στέλνοντας δε, μήνυμα στους νέους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια αναζητούν μια καλύτερη τύχη και περισσότερες προοπτικές στο εξωτερικό ο 30χρονος καθηγητής του ΜΙΤ σημείωσε ότι σαφώς και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, αλλά όσα παιδιά επιλέγουν να φύγουν εκτός Ελλάδας να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το πως μέσα από αυτό που κάνουν  θα προσφέρουν στη χώρα μας.

\"\"

Αναφερόμενος στο πως νοιώθει που σήμερα άνθρωποι από τον τόπο καταγωγής του ήρθαν να του δώσουν συγχαρητήρια για ότι έχει ώς τώρα καταφέρει, αλλά και για την βράβευση και ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του δήμου Πλατανιά, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, δήλωσε συγκινημένος. Οι Βουκολιές είπε \” είναι ένα μέρος που ερχόμουν ως παιδί, και που δεν το έχει αλλοιώσει ο υπερκαταναλωτισμός όπως άλλες περιοχές της χώρας.\”

Σε ερώτηση για το αν σκέπτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα είπε οτι κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδια του.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απήθυναν η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , κ. Λίτσα Κουρουπάκη, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης που επέδωσε και τιμητική πλακέτα στον Κωνσταντίνος Δασκαλάκη, για τον οποίο είπε οτι είναι μεγάλη τιμή τόσο για το δήμο Πλατανιά όσο και για την τοπική κοινωνία να βραβεύσουμε \”ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μυαλό\”

\"\"

Στην εκδήλωση την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του τμήματος ΠΣΕΑ κ. Τάσος Κουρουπάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της χθεσινής του βράβευσης ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έκανε και μια παρουσίαση της επιστημονικής του ανακάλυψης ενώ στο τέλος δέχθηκε και αρκετές ερωτήσεις από τους συγχωριανούς του.

Τη δουλειά του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη παρουσίασε ο επίσης καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μίνως Γαροφαλάκης

Flashnews.gr /  Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook