Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου «Το Καμάρι» διοργανώνει μια μέρα στο Γεράνι «όπως παλιά», όπως τότε που τα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους, που οι κυράδες έκαναν τις παρέες τους στις γειτονιές, που οι νέοι και οι νέες τραγουδούσαν τα όνειρά τους κι έπλεκαν το γαϊτάνι της αγάπης στις μαντινάδες.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου, με τη συμμετοχή όλων των χωριανών, οι οποίοι καλούν τον κόσμο να επισκεφτεί το Γεράνι και να το γνωρίσει! 

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού θα κλείσει την Κυριακή 13 Αυγούστου, από τις 11:00 π.μ. ως τις 12:00 τα μεσάνυχτα (θα απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων), για να πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια, εικαστικές παρεμβάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα, αλλά κι ένα μικρό παζάρι μικροπωλητών.

Η μέρα θα ξεκινήσει με καθαρισμό του χωριού και «άσπρισμα» των τοίχων, αλλά και με μικρές εικαστικές παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο. Μικρές και μεγάλες παρέες ερασιτεχνών αλλά και γνωστών μουσικών θα διασκεδάσουν όλους τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, ενώ οι νοικοκυρές θα ετοιμάσουν το μεσημέρι και θα κεράσουν παραδοσιακούς μεζέδες και τσικουδιά. Η μέρα θα κλείσει με καντάδες και με γλέντι στη μέση του χωριού.

Μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες και με πολύ κέφι η μέρα αυτή θα μείνει αλησμόνητη για όλους τους

Γερανιώτες και πολύ περισσότερο για τους επισκέπτες και φιλοξενούμενους του χωριού.

Ελάτε να παίξουμε, 
να ζωγραφίσουμε, 
να μαγειρέψουμε, 
να πιούμε, 
να τραγουδήσουμε, 
να χορέψουμε, 
να χαρούμε!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook