Επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε από εμπρησμό υποστηρίζοντας ότι αν και υπήρχε σχέδιο προετοιμασίας «είναι πρωτοφανές να ξεσπούν δέκα εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο»

Επέμεινε στην εκδοχή του εμπρησμού για τις πυρκαγιές που καίνε τη Ζάκυνθο εδώ και τέσσερις ημέρες ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς.

«Αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κολοκοτσάς.

Επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε από εμπρησμό υποστηρίζοντας ότι αν και υπήρχε σχέδιο προετοιμασίας «είναι πρωτοφανές να ξεσπούν δέκα εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο».

Προσπαθώντας να ανιχνεύσει τα αίτια μιας τέτοιας συμπεριφοράς είπε ότι «το νησί μας είναι πανέμορφο και γι αυτό θέλησαν να την κάψουν».

Όσον αφορά, τέλος, το αν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές ο δήμαρχος Ζακύνθου είπε ότι «έχει φύγει ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, δύο ημέρες κάναμε τα πάντα προκειμένου να σώσουμε το χωριό Αγαλά».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook